Kelemen Hunor, atac Klaus Iohannis. Bogdan Chirieac îl contrazice pe liderul UDMR

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, l-a criticat dur pe Klaus Iohannis, acuzându-l că „nu a transmis niciun mesaj şi nu a făcut nimic pentru alegătorii maghiari”.

Analistul politic Bogdan Chirieac îl contrazice însă pe liderul UDMR.

”Domnul Kelemen Hunor spune că Klaus Iohannis nu a făcut nimic pentru minoritatea maghiară. Ce mai trebuia să facă Klaus Iohannis pentru minoritatea maghiară? Din punctul de vedere al respectării drepturilor minorităților, România este pe primul loc în Europa acest moment, în orice caz în top 3 în Europa din toate punctele de vedere. Poate poate să îi reproșeze că nu a făcut suficient pentru toți românii, da, se poate spune și acest lucru. Încă nu a început autostrada care să traverseze Carpații, încă nu se respectă drepturile omului în România, încă nu ne-am întors la democrație în țara noastră.”, a spus acesta la România Tv.

Întrebat cât de greu poate cântări un astfel de mesaj în condițiile în care am ajunge să avem o bătălie strânsă între Klaus Iohannis și un contracandidat, acesta a răspuns: ”Îmi aduc aminte că în 2009 când UDMR a cerut să nu mai fie votat Traian Băsescu peste 60% dintre minoritatea maghiară a continuat să îl voteze pe Traian Băsescu. Nu cred că liderii maghiari vor influența la un nivel semnificativ votul minorității maghiare în România. Iar ca minoritar maghiar cred că mă simt mai bine reprezentat de o persoană aparținând unei alte minorități, al minorității germane din acest punct de vedere. Ce spune liderul UDMR nu e semnificativ pentru Klaus Iohannis.” 

Declaraţia lui Kelemen Hunor despre Klaus Iohannis vine după vizita președintelui la Miercurea Ciuc.

"Ar fi fost bine dacă această vizită era în 2015 şi nu în 2017, deoarece vizita de acum poate fi considerată un pas în vederea alegerii sale pentru un nou mandat, mai ales că, de când este preşedinte, nu a transmis niciun mesaj şi nu a făcut nimic pentru alegătorii maghiari. La alegerile prezidenţiale, majoritatea maghiarilor a votat cu Klaus Iohannis", a spus liderul UMDR, într-un interviu acordat cotidianului clujean de limba maghiară Szabadsag.

  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel