Kelemen Hunor, apel adresat femeilor din UDMR

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, la Târgu Mureş, la cel de-al III-lea Congres al delegaţilor Organizaţiei de Femei a formaţiunii, că actualul Guvern, susţinut de 80% dintre parlamentari, trebuie să fie doar o soluţie pe termen scurt, iar partidele trebuie să se străduiască să redea credibilitatea clasei politice şi încrederea în Guvern şi Parlament. 

Kelemen a susţinut că, până la alegerile parlamentare din 2016, trebuie să se meargă cu acest Guvern tehnocrat, iar între timp partidele să se pregătească în aşa fel încât să impună oameni credibili.

'Marea majoritate a înţeles că este doar o perioadă limitată şi o situaţie excepţională şi nu s-a intrat în competiţie pentru a lua puterea executivă, ci mai degrabă se gândesc, cum noi ne gândim, UDMR, la alegerile de anul viitor. Să ne pregătim în aşa fel încât să avem oameni credibili, că trebuie să redăm credibilitatea clasei politice şi trebuie să redăm încrederea în aceste instituţii democratice, pentru că altfel ceea ce se conturează, nu în acest moment, dar pe termen lung, este un alt regim, de autocraţie, de dictatură. Dar acest lucru nu cred că este de dorit, am avut experienţe destule şi totuşi cunoscând şi greşelile pe care le-am făcut cu toţii - şi spun că le-am făcut, fiindcă nimeni nu este absolvit de greşeli - trebuie să ajungem la concluzia că într-adevăr solicitarea societăţii de a schimba clasa politică este o solicitare pertinentă. Dar nu se poate face de la o zi la alta şi trebuie un parcurs, din acest punct de vedere, bine gândit, bine construit şi cei care vor reuşi să facă o astfel de schimbare vor primi încrederea şi votul oamenilor, alţii nu, alţii vor dispărea', a declarat presei Kelemen Hunor, la finalul intervenţiei sale, citează Agerpes.

[citeste si]

Liderul UDMR a subliniat că formaţiunea sa şi-ar fi dorit alegeri anticipate, dar, neîntrunindu-se o majoritate în acest sens, a acceptat varianta unui Guvern tehnocrat, care, în opinia sa, trebuie să aibă un mandat limitat, 'fiindcă democraţia se bazează pe Parlament şi pe partide politice, care au un mandat de patru ani, după care alegătorii pot să aibă o altă opţiune'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel