Kelemen Hunor: Amânarea aplicării legii indemnizaţiilor pentru mame, o greșeală

Amânarea de către Guvern a aplicării legii privind indemnizaţia pentru mame ar fi o greşeală şi o soluţie pe care Parlamentul nu ar accepta-o, afirmă preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

'Eu cred că această variantă a legii aprobată şi promulgată este una corectă şi foarte bună, ţinând cont şi de problemele demografice cu care se confruntă România, ţinând cont şi de situaţia familiilor tinere, atât din punct de vedere economic, cât şi din punct de vedere social, profesional', a declarat Kelemen Hunor, marţi, pentru RFI.

El a mai spus că o astfel de lege necesită 'un efort bugetar' în acest moment, exprimându-şi speranţa că Executivul va găsi soluţii din acest punct de vedere.

'Eu zic că da, ar fi o greşeală şi nici nu cred că ar fi o soluţie care ar fi acceptată de Parlament. Dacă Guvernul dă o ordonanţă de urgenţă şi ordonanţa intră în dezbaterea Parlamentului şi dacă Parlamentul respinge - (...) şi sută la sută va respinge o astfel de ordonanţă -, atunci iarăşi vom fi în situaţia de a căuta soluţii', a răspuns deputatul UDMR, întrebat dacă ar fi o greşeală o eventuală amânare de către Guvern a aplicării legii indemnizaţiilor pentru mame.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat luni că a promulgat legea privind indemnizaţia pentru mame, motivând că este 'bună', 'aşteptată' şi 'bine-venită'.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel