Kalmar Ferencz: Cred că autonomia se poate implementa în 10-20 de ani

tinutul
tinutul

Kalmar Ferencz, unul dintre membrii delegaţiei Ungariei la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, a  afirmat, sâmbătă, că autonomia ar putea deveni realitate în România în 10-20 de ani.

Kalmar Ferencz, unul din membrii delegaţiei Ungariei la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) care au primit, sâmbătă seară, Premiul “Gabor Aron” pe 2011 de la Consiliul Naţional Secuiesc, în cadrul unei festivităţi desfăşurate la Palatul Culturii din Târgu Mureş, a spus că autonomia se poate implementa în 10-20 de ani în România, motivând că elita românească a fost întotdeauna deschisă către "ideile noi" ce vin din Vestul Europei, între care şi autonomia,scrie Mediafax.

"Elita politică românească, poate o parte din ea, priveşte, în momentul de faţă, cu suspiciune aceste lucruri, însă dacă ne uităm în istoria României elita politică românească a fost totdeauna deschisă către noile idei care au venit şi care au dus ţara înainte. Eu cred că în momentul de faţă în Europa numai prin cooperare şi prin parteneriat putem să învingem problemele care sunt şi care vor veni în Europa. Problemele demografice sunt extraordinar de mari, problema imigrărilor este iarăşi una foarte mare. Toate aceste probleme le putem învinge numai prin parteneriat, prin cooperare, şi eu cred că elita politică românească va fi deschisă la ideile noi care vin din Vestul Europei în momentul de faţă, printre care şi autonomia", a spus Kalmar.

Întrebat în cât timp s-ar putea implementa ideea autonomiei în România, acesta a apreciat că aceasta ar putea deveni realitate în 10-20 de ani.

"Nu sunt profet, însă părerea mea că între 10 şi 20 de ani se rezolvă", a arătat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel