Japonia, lovită de ploi torenţiale, așteaptă taifunul Jongdari

Taifun
Taifun

Taifunul Jongdari se îndreaptă spre regiunea de vest a Japoniei, țară lovită deja de ploi torenţiale.

Un puternic taifun se îndreaptă spre regiunea de vest a Japoniei, deja grav afectată de la începutul lunii iulie de ploi torenţiale şi de alunecări de teren soldate cu numeroase victime, a avertizat vineri Agenţia meteorologică japoneză, citată de AFP.

Taifunul Jongdari, al 12-lea din acest sezon în Asia, este aşteptat să lovească insula principală a arhipelagului, Honshu, sâmbătă seara. Vineri după amiaza, aceasta se afla la peste 1.000 de kilometri de Tokyo şi la 200 de kilometri de Insula Chichijima însă în loc să continue în direcţia nord-est, acesta urmează să se întoarcă spre nord-vest şi să lovească centrul şi vestul ţării în acest weekend.

Meteorologii avertizează cu privire la noi ploi torenţiale, alunecări de teren, vânturi puternice şi valuri înalte şi solicită locuitorilor să evacueze în amonte.

O mare parte a vestului Japoniei a fost lovită la începutul lunii iulie de inundaţii teribile şi de alunecări de teren soldate cu moartea a circa 220 de persoane în cel mai grav dezastru meteorologic din 1982. Mulţi locuitori au rămas blocaţi în urma creşterii bruşte a nivelului apelor sau a alunecărilor de teren, astfel că, de această dată, oficialii japonezi solicită oamenilor să respecte recomandările şi ordinele de evacuare (chiar dacă nu sunt obligatorii). Riscurile sunt cu atât mai mai cu cât solul a devenit extrem de fragil.

Mii de sinistraţi sunt cazaţi încă în condiţii foarte precare, unii au pierdut deja totul, iar alţii se luptă de peste două săptâmâni să salveze ceea ce mai poate fi salvat. Arhipelagul este lovit în fiecare an de mai puţin de jumătate din cele 20 de taifunuri care apar în regiune.

Vezi și: Incendii Grecia. Patriarhia Română, strângere de fonduri pentru sinistraţi. Unde poți dona


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel