Iulian Surugiu, solicitare către MAI pentru salariile poliţiştilor: Să îşi asume emiterea unui ordin

Preşedintele Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie, Iulian Surugiu, intervine în scandalul dintre Dumitru Coarnă, preşedintele SNPPC şi Marcel Vela, ministrul de Interne. Acesta cere MAI să îşi asume emiterea unui ordin pentru reglementarea drepturilor salariale ale poliţiştilor. 

"Așa cum am încercat până în prezent și în cea mai mare parte am și reușit să spun numai adevărul, doresc să vă supun atenției o serie de aspecte menite să clarifice poziția mea. Nu aș fi venit înaintea dumneavoastră dacă numele meu nu ar fi fost pronunțat și de o parte și de alta a scandalului din data de 3 martie ac, iar pentru cei care nu mă cunosc, sunt nevoit să fac următoarele precizări:

În ziua 23 iunie 2016, în urma unui dosar fabricat, am fost reținut și arestat la domiciliu pentru că ,,am condus afaceri și am vândut tot ce se putea vinde în România". Am fost prezentat la televizor cu cătușele la mâini, umilit, torturat psihic iar după toate acestea, timp de 3 ani, 8 luni și zece zile, nu s-a mai întâmplat nimic! Dar ... poate că așa funcționează Justiția într-un stat de drept?!

Fiind președintele Sindicatului Național al Agenților de Poliție la acea vreme și președintele FSDPR ,,A.I.Cuza", mi-am dat demisia de onoare din funcțiile deținute, punându-mă la dispoziția justiției. După un an și 7 luni, membrii Biroului Executiv al SNAP au venit la mine și m-au convins să mă reîntorc la SNAP, pensionar fiind. Am fost reales ca președinte la congresul din 2017 și cel din 2018, dar trei persoane (puse de nu se știe cine), au contestat congresul în instanță și din 2017 până-n ziua de astăzi, procesul nu s-a soluționat. Dar ... (din nou) probabil că așa funcționează justiția în mod firesc ?!

În această perioadă salariul meu a fost unul simbolic, iar după 4 ani, au terminat și cei de la ANI dosarul meu, cu o clasare. În opinia mea, tema " liderii pensionari din sindicate", este una interpretabilă care ar trebui tratată de Curtea Constituțională.", a transmis Iulian Surugiu prin intermediul unui comunicat de presă. 

Discuţie cu Marcel Vela

"Revenind la scandalul care a eclipsat Bilanțul Poliției Române, lucrurile s-au întâmplat astfel: pe 28 februarie ac. am avut o întâlnire cu ministrul Marcel Vela și am discutat despre OUG 20/2020, unde, specialiștii din MAI au greșit și au persistat în aceeași greșeală de pe vremea mandatului lui Mihai Fifor. Am convenit cu actualul ministru să remediem prevederile strâmbe din controversata OUG și sigur că am discutat și despre Decizia nr.51 a ICCJ. În data de 2 martie ac, am participat la o discuție la minister, unde au fost prezente toate organizațiile sindicale, conducerea MAI, a Poliției Române, ministrul secretar de stat Bogdan Despescu, întâlnire din care nu a rezultat niciun consens, urmând ca, joi, 5 martie, ora 15:30, discuțiile să se reia.

SNAP își dorește ca Ministrul Afacerilor Interne să-și asume emiterea unui ordin, prin care, să pună în aplicare de la 1 ianuarie 2020, așa cum spune Curtea Constituțională, urmând ca OUG să fie emisă pentru drepturile salariale din urmă, pe 3 ani.", a mai transmis preşedintele SNAP. 

Informare pentru Ministrul Afacerilor Interne

"- Sunt atât de multe sindicate în MAI, pentru că o parte dintre noi, liderii de sindicat, avem orgolii, salarii bune și „relații". "Inflația" de sindicate convine de minune MAI pentru că, rând pe rând, liderii de sindicat, au fost cumpărați, compromiși, li s-au făcut favoruri, iar cei cărora nu s-au lăsat cumpărați, li s-au fabricat dosare penale.

- În Ministerul Afacerilor Interne, avem multe exemple de șefi profesionali care sunt și lideri sindicali ai unor organizații care "reprezintă și apără" polițiștii (subordonații) și nu credem că acest fapt este normal și moral!

- CNP-ul funcționează illegal, cu maxima susținere a angajatorului încă de la înființare, polițiștii sunt obligați să devină membri împotriva voinței lor, iar președinții sunt făcuți chestori pentru merite deosebite și sunt permanent la dispoziția angajatorului/ministerului.

- Sistemul financiar al Ministerului Afacerilor Interne este ineficient de ani de zile, proiectele de buget sunt prost concepute și de aceea niciodată nu sunt bani suficienți pentru polițiști.

În tot acest timp, domnule ministru, Sindicatul Național al Agenților de Poliție așteaptă reforma pe care ați promis-o și prin care, împreună, să reușim să îndreptăm lucrurile!", a conchis Iulian Surugiu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel