Italia: Matteo Salvini refuză acostarea navei 'Eleonore', a unui ONG german, cu migranţi la bord

Ministrul italian de interne Matteo Salvini i-a interzis marţi navei ONG-ului german Mission Lifeline, care are la bord circa o sută de migranţi, să acosteze într-un port italian, transmite agenţia DPA.

Nava Eleonore, aparţinând acestui ONG, a salvat luni un nou grup de migranţi în apropierea coastelor Libiei şi caută un port european pentru a-i debarca. Încă nu am primit un răspuns pozitiv din partea statelor UE, a spus comandantul navei, Claus-Peter Reisch, care pe de altă parte s-a declarat foarte fericit că nava sa a reuşit să salveze pur şi simplu în ultima clipă migranţii care se aflau pe o barcă pneumatică. Săptămâna trecută nava Ocean Viking, aparţinând ONG-urilor Medici fără Frontiere şi SOS Méditerranée, a debarcat în Malta 356 de migranţi, după ce a aşteptat două săptămâni autorizaţia de a acosta într-un port european.

Autorităţile malteze au autorizat acostarea navei numai după ce şase state membre ale UE, printre care şi România, au acceptat să primească migranţii aflaţi la bordul ei. După ce a debarcat migranţii în Malta, nava Ocean Viking se află acum în portul francez Marsilia, de unde va pleca într-o nouă misiune de salvare de migranţi pe Mediterana. Încercând să descurajeze migraţia ilegală, Italia şi Malta au refuzat ultimele luni primirea navelor ONG-urilor care continuă în apropierea Libiei operaţiunile de salvare a migranţilor africani ce încearcă să ajungă în Europa, acceptând numai acostarea acelora pentru care alte state ale UE au încheiat acorduri de redistribuire a migranţilor recuperaţi de acele nave.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel