Iranul își trimite FLOTA petrolieră în Venezuela. Țara sud-americană este aproape în COLAPS

Hassan Rouhani, președintele iranian
Hassan Rouhani, președintele iranian

Într-o încercare disperată de a salva Venezuela de la colapsul rezervelor de petrol, Iranul a trimis cea mai mare flotă de nave pentru a susține țara sud-americană.

Iranul trimite cea mai mare flotă de nave petroliere în Venezuela, în încercarea de sfidare a sancțiunilor SUA și încearcă să ajute națiunea sud-americană în problemele legate de combustibil. De asemenea, unele dintre flotilele a aproximativ 10 nave iraniene vor contribui la exportul de țiței venezuelean după descărcarea combustibilului.

Regimul Nicolas Maduro își extinde dependența de Iran, ca ultimă speranță după ce chiar Rusia și China au evitat să conteste interdicția SUA privind comerțul cu Venezuela. Scăderea producției de combustibili este cauzată de gestionare defectuoasă din ultimele decenii, corupția și subinvestițiile la Petroleos de Venezuela, deținută de stat, de pe vremea regretatului mentor și predecesor al lui Maduro, Hugo Chavez.

Venezuela depinde de petrolul iranian

Venezuela, care a fost cândva un furnizor de top de țiței pentru SUA și care se lăuda cu unul dintre cele mai mici prețuri la benzină din lume, acum abia mai poate produce combustibil. Ultimele transporturi iraniene de combustibil, trimise la începutul lunii octombrie pe trei nave, s-au epuizat și au amenințat deficitul accentuat la nivel național, la benzinării formându-se cozi imense.

„Urmărim ce face Iranul și ne asigurăm că alți expeditori, asigurători, proprietari de nave și căpitanii de nave își dau seama că trebuie să stea departe de acest comerț”, a declarat în septembrie Elliott Abrams, reprezentantul special al SUA pentru Iran și Venezuela. Mai multe nave care au transportat combustibil în Venezuela la începutul acestui an, inclusiv Fortune și Horse, și-au oprit semnalul de satelit în urmă cu cel puțin zece zile. Ministerul petrolier din Teheran a refuzat să comenteze această chestiune, informează AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel