Iranul a dejucat un „atac de sabotaj” asupra unei clădiri nucleare

Iranul a dejucat un „atac de sabotaj” asupra unei clădiri nucleare  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Iranul a dejucat un „atac de sabotaj” asupra unei clădiri nucleare / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

O tentativă de sabotaj împotriva unei clădiri aparținând Organizației Iraniene pentru Energie Atomică a fost frustrată, a informat presa iraniană.

Un site de știri iranian, apropiat de serviciile de securitate, a declarat că autoritățile au contracarat miercuri un „atac de sabotaj” asupra programului nuclear civil al țării, fără a furniza informații suplimentare.

Canalele de socializare asociate la Corpul Garda Revoluționară Islamică (IRGC) au declarat că o dronă a încercat să atace clădirea. Un alt raport a spus că nu s-a produs nici o „pierdere de vieti sau daune materiale”.

"Investigațiile sunt în curs de desfășurare pentru a identifica făptașii și a determina intențiile din jurul incidentului", a spus Nournews. De asemenea, Televiziunea iraniană de presă în limba engleză a raportat că „încercarea ostilă a avut loc miercuri devreme, dar nu a dus la victime sau daune din cauza măsurilor de securitate stricte adoptate în urma unor acte similare de sabotaj împotriva siturilor nucleare iraniene și a oamenilor de știință”.

De cele mai multe ori, Iranul a acuzat Israelul

Iranul a acuzat Israelul de mai multe atacuri asupra instalațiilor legate de programul său nuclear și de uciderea savanților săi în ultimii ani. Israelul nu a negat și nici nu a confirmat acuzațiile.

Totodată, agenția de știri ISNA a declarat că structura atacată este situată lângă orașul Karaj, la 40 km (25 mile) vest de capitala Teheran.

Organizația iraniană pentru energie atomică descrie instalația orașului Karaj ca un centru fondat în 1974 care se ocupă cu îmbunătățirea „calității solului, apei, producției agricole și zootehnice folosind tehnologia nucleară”, potrivit AlJazeera.

SUA speră să ajungă la un acord nuclear cu Iranul

Administraţia Joseph Biden vrea să ajungă la o înţelegere cu Iranul în sensul relansării Acordului nuclear în cele şase săptămâni rămase până la instalarea noului preşedinte iranian, afirmă un oficial de la Washington citat de site-ul Axios.com, scrie Mediafax.

"Ar putea fi îngrijorător dacă negocierile vor continua până la începutul lunii august. Dacă nu avem un acord până la instalarea noii administraţii din Iran, cred că vor apărea probleme grave asupra atingerii acestui obiectiv", a declarat oficialul american, sub protecţia anonimatului (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel