ÎPS Calinic, RĂSPUNS după ce a fost întrebat dacă face parte din FRANCMASONERIE

ÎPS Calinic a răspuns dacă face sau nu parte din francmasonerie, după ce, printr-o scrisoare comună, locuitorii Sucevei au solicitat acest lucru. 

Locuitorii Sucevei i-au solicitat, printr-o scrisoare anonimă, arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, să mărturisească ori să nege apartenența la francmasonerie. 

ÎPS Calinic a publicat scrisoarea primită și a negat apartenența la „vreo altă structură decât cea a Bisericii Ortodoxe Române. 

„Nu am făcut, nu fac şi nici nu voi face parte din vreo altă structură decât cea a Bisericii Ortodoxe Române, care este Sfântul Sinod. La hirotonia întru arhiereu am depus jurământ în faţa lui Dumnezeu în prezenţa ierarhilor hirotonisitori, nicidecum în faţa preşedintelui şi a primului ministru”, a răspuns ÎPS Calinic, potrivit arhiepiscopiasucevei.ro.

De asemenea, arhiepiscopul a publicat și răspunsul CNSAS privind presupusa sa colaborare sa cu vechea Securitate, în care apare că „Prea Sfinţitul Calinic Botoşăneanul Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Iaşilor, laic Dumitru Constantin, fiul lui Ioan şi Ana, născut la data de 18.11.1957, în Iaşi, nu a fost agent/colaborator al poliţiei politice comuniste”.

Scrisoarea primită de ÎPS Calinic

„Din nefericire, în toată această perioadă, masoneria a ajuns şi în Biserică unde foarte mulţi episcopi şi preoţi dornici să caute mai mult slava şi bogăţia acestei lumi decât mântuirea au aderat la francmasonerie, iar un exemplu important şi concret în judeţul nostru este răposatul episcop Pimen care, probabil ştiţi sau nu, a fost cavaler de Malta cât a stat în Germania, aceasta fiind o lege masonică papală şi foarte puternică.  Totodată, la comemorarea de 500 de ani de la moartea voievodului Ştefan cel Mare, la mănăstirea Putna s-a făcut o lojă masonică în cinstea lui, aşadar şi foarte mulţi stareţi de mănăstiri fac parte din masonerie”, se arată în scrisoarea anonimă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel