Iohannis, vizită privată la Pompeii, absent la ședința informală. Chirieac, scenariu exploziv

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat absenţa preşedintelui Klaus Iohannis din şedinţa cu liderii europeni, de la Bruxelles, în contextul în care România va prelua preşedinţia UE.

Președintele, păreri despre ședința informală la care nu a participat. Era la Pompeii

Președintele Klaus Iohannis a vizitat, miercuri, împreună cu soția, parcul arheologic din Pompeii. Au fost postate fotografii pe pagina de Facebook a sitului, cu precizarea că soții Iohannis se află într-o vizită privată. Președintele nu a participat, miercuri seară, la ședința informală a liderilor europeni cu premierul britanic, pe tema Brexitului. În schimb, președintele a declarat, joi: ”Consiliul European a debutat aseară cu o cină informală care nu a dus la niciun progres. S-a discutat despre Brexit, însă, din păcate, se pare că momentan progresul se lasă așteptat și nu s-a ajuns la niciun acord. Se va lucra în continuare, se va negocia în continuare, dar optimismul s-a redus, ca să mă exprim așa”. 

”Nu participă dânsul la chestiunile informale”

"V-aţi gândit vreodată că domnul Iohannis poate nu mai este interesat să candideze pentru un nou mandat la preşedinţie? Poate nu are legătură, dar tot dânsul a caracterizat perfect relaţia pe care o are cu funcţia. A spus: "eu sunt confortabil ca preşedinte al României". Atât este. Îşi va exercita atribuţiile probabil (...). Nu participă dânsul la chestiunile informale. Vi-l imaginaţi pe domnul Ioahnnis băgându-se în vorbă cu Macron? Să fim serioşi. Cu doamna Merkel, aşa, două fraze scurte. Nu s-a dus în zona asta. Tot mă gândesc la lucrul acesta, după ce, în februarie, a plecat pe furiş în Tenerife, în vacanţă. E vacanţa omului, dar putea să o declare. Lumea spunea că din cazua asta a numit-o repede pe doamna Dăncilă. Poate. Îi reproşau cei ai dânsului - opoziţia faţă de PSD - că nu trebuia să o pună imediat, trebuia să o mai ţină. Omul nu s-a dus la Bruxelles la summit - unde, fie vorba între noi, nu s-au făcut paşi importanţi - şi a calculat nemţeşte. A zis "mai bine mă duc la Pompeii, cu escortă, cu ghizi, întâlnire oficială. Mă duc eu în vacanţă la vară, dar nu e acelaşi lucru să te duci cu grupul, cu autocarul”, a spus Bogdan Chirieac, în emisiunea ”Obiectiv”, de la Antena 3.

”Noi l-am ales”

De asemenea, analistul politic a readus în discuție posibilitatea "preluării" mandatului prezidențial de către Dacian Cioloș: "Hai să avem din nou în vedere lucrul acesta... Domnul Cioloș vine tare din urmă. S-ar putea să îi predea ştafeta domnul Ioahnnis. S-ar putea să fie şi asta o posibilitate. În rest, nu comunică. Asta au ales românii, inclusiv eu. Nu socializează. Lucrurile astea ar fi necesare. Ca preşedinte de corporaţie, la interviul de angajare, trebuie să răspunzi la mai multe întrebări, inclusiv la asta: capacităţi de lucru în echipă. Președintele Iohannis nu are capacităţi de comunicare. Dânsul nu are. Muncă susţinută? Categoric nu! În politica democratică, până la urmă, se merge pe vot. Noi l-am ales. Până în 2019, dânsul este confortabil acolo".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel