Iohannis, prezidențiale. Marele pericol pentru președinte. Chirieac: Este din ce în ce mai apreciat

Iohannis, anunț prezidențiale 2019. Pieleanu: De ce s-a grăbit președintele
Iohannis, anunț prezidențiale 2019. Pieleanu: De ce s-a grăbit președintele

Analistul politic Bogdan Chirieac a apreciat la România TV că popularitatea în creștere a lui Dacian Cioloș îl poate scoate din turul al doilea al alegerilor pe Iohannis și că toată popularitatea lui Kovesi se va muta la fostul prim ministru tehnocrat.

Bogdan Chirieac a explicat de ce tot mai mulți analiști cred că Iohannis nu va intra în turul doi al alegerilor prezidențiale, în ciuda popularității pe care acesta o are în prezent. "Toți alegătorii care apreciau discursul anti-corupție al lui Iohannis se vor muta la domnul Cioloș, care este din ce în ce mai apreciat în Banat și Ardeal. De asemenea domnul Cioloș are un sprijin internațional foarte important. Că nu degeaba s-o fi dus domnul Iohannis de la înalțimea funcției sale la ambasada Franței astăzi. Relațiile, inclusiv personale, ale domnului Cioloș cu oficiali ai statului francez sunt foarte puternice de pe timpul mandatului acestuia de comisar european. Așa că popularitatea lui Kovesi se mută acum la Cioloș. Nu cred cred că în acest fel Iohannis va prinde turul doi la alegeri, dar poate românii îl consideră un președinte mai bun pe domnul Cioloș", a declarat Chirieac.   

Ce căuta Kovesi la ambasada Franței

Chirieac a comentat și motivele pentru care fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi a fost prezentă alături de Klaus Iohannis la evenimentul de la ambasada Franței și de ce au lipsit Tăriceanu, Dragnea și Dăncilă. Bogdan Chirieac a evocat un episod recent și mai puțin cunoscut publicului în care ministrul francez de externe s-a văzut cu Koveși deși nu era în programul oficial al vizitei sale. "Cred că domnul Tăriceanu nu s-a simțit bine când stătea la masă cu actualul minstru de externe francez în sediul ambasadei și ministrul s-a sculat de la masă și a stat 40 de minute cu doamna Kovesi pe vremea când era încă șef al DNA. A fost o întâlnire neprogramată, ceea ce nu se face între națiuni aliate și parteneri strategici. Și atunci ținând seama de faptul că actualul ambasador al Franței este o fostă doamnă procuror, probabil că există o afinitate profesională și așa se explică prezența doamnei Kovesi”, a mai spus analistul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel