Iohannis, mesaj de condoleanţe la moartea lui George H.W. Bush

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă, un mesaj de condoleanţe omologului său american, Donald Trump, la moartea celui de-al 41-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, George H.W. Bush, în care afirmă că acesta a fost "un mare lider şi un adevărat om de stat". 

"Am aflat cu profundă tristeţe despre trecerea în nefiinţă a celui de-al 41-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii, onorabilul George H. W. Bush. În aceste momente grele, adresez condoleanţe dumneavoastră, familiei îndurerate şi întregii naţiuni americane, care a pierdut un mare lider şi un adevărat om de stat.

Preşedintele George H. W. Bush a lăsat o moştenire politică deosebit de valoroasă, inclusiv pentru Europa de Est şi România, influenţând în mod capital destinele ţărilor care făceau parte din blocul sovietic. Prin viziunea sa curajoasă şi angajamentul său politic a contribuit decisiv la încetarea Războiului Rece şi a determinat transformări democratice radicale în Europa de Est. Datorită eforturilor sale neobosite, România, alături de celelalte state din blocul sovietic, şi-a regăsit libertatea şi şi-a început drumul pe calea integrării europene şi euro-atlantice, revenind în familia de valori căreia îi aparţinea în mod natural", se arată în mesajul preşedintelui Iohannis. 

Şeful statului afirmă şi că preşedintele George H. W. Bush a fost "un bun prieten al ţării noastre, punând bazele a ceea ce peste ani urma să se transforme într-un Parteneriat Strategic profund şi valoros între Statele Unite ale Americii şi România". Fostul preşedinte american George H. W. Bush a murit la vârsta de 94 de ani, a anunţat vineri seara fiul său, de asemenea ex-preşedinte, George W. Bush. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel