Iohannis, declarații. Chirieac: Acesta este scopul ieșirii

Rodica Mitu / 13 aug 2018 / 15:29 Salveaza PDF Comentarii
Klaus Iohannis
Descriere foto: Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis va adresa luni, 13 august, începând cu ora 18.00, un mesaj public ca urmare a evenimentelor din ultimele zile. Analistul politic Bogdan Chirieac consideră că șeful statului nu va face apel la calm.

Întrebat dacă ar trebui să ne așteptăm la echilibru din partea președintelui României, Bogdan Chirieac a declarat: „Așa ar trebui să fie. Să fie un apel la calm, însă eu nu cred că va fi așa. În primul rând, iese fără presă fiindcă nu dorește întrebări incomode. În al doilea rând, cred că președintele va profita de tulburările care au avut loc vineri seară pentru a cere demisia Guvernului. Acesta este scopul ieșirii, în opinia mea. Mai departe, o să vedem. Probabil că nu va fi o incitare directă la violență".

„Presupun că, după ieșirea domniei sale, Piața va continua să existe cu și mai multă putere decât am văzut până acum. Au și toate motivele, fiindcă, în mod aberant, aparent fără legătură cu aceste demonstrații, practic, Guvernul a închis țara în această săptămână. Au dat două zile libere la o sărbătoare legală, s-a făcut o punte de cinci zile, ceea ce înseamnă că, începând de mâine, nu mai găsești niciun bugetar la muncă", a spus, luni după-amiază, într-o intervenție telefonică la Antena 3, Bogdan Chirieac. „Mi-e teamă că președintele nu va face un apel la calm, în sensul în care să condamne protestele violente, care au dus la o ripostă la fel de violentă din partea jandarmilor", a adăugat analistul.

„Atunci va câștiga”

„Dacă Iohannis revine la poziția echilibrată pe care a avut-o în 2014, dacă își aduce aminte că toți suntem români și trebuie să ne iubească pe toți, atunci, da, va câștiga un electorat important și va îndepărta acest pericol enorm existent astăzi la adresa României. Nu mai contează Iohannis, PSD, partide, ci contează pericolul grav în care se află România astăzi", a concluzionat Bogdan Chirieac.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26