Iohannis - Tajani, întâlnire. Primele declaraţii

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

România doreşte să contribuie la promovarea agendei europene comune, într-un spirit constructiv şi de consens, a declarat miercuri preşedintele Klaus Iohannis, în cadrul întâlnirii, de la Palatul Cotroceni, cu delegaţia Parlamentului European, condusă de şeful PE, Antonio Tajani. 

"Parlamentul European este un partener cheie în mandatul pe care urmează să îl preia România la preşedinţia Consiliului UE şi, în general, în ceea ce priveşte cooperarea cu toate instituţiile europene. (...) România împărtăşeşte pe deplin această orientare pro europeană şi ne vom asuma în calitate de deţinător al preşedinţiei Consiliului UE şi sunt convins că prin acţiunile noastre putem să creăm o Uniune Europeană mai puternică şi mai bună. (...)

Ne vom confrunta cu multiple provocări, care afectează atât viaţa cetăţenilor, cât şi a guvernelor, de aceea trebuie să dăm dovadă de realism, dar şi de ambiţie. Vă asigur că România doreşte să contribuie prin eforturile noastre în promovarea agendei europene comune, într-un spirit constructiv şi de consens", a precizat şeful statului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel