Vreme rea, cod roșu în mai multe județe.Inundațiile fac prăpăd

Ploile căzute în ultimele ore în sud-vestul țării au provocat inundații la nivelul unor localități din Mehedinți și Gorj. Zeci de persoane sunt evacuate în Mehedinți din cauza viiturilor. Meteorologii anunță în continuare  ploi destul de abundente care vor afecta majoritatea zonelor țării. Pe Motru și trei afluenți ai râului s-a instituit Codul roșu de inundații. Comuna Râul Alb din Dâmbovița este aproape izolată din causa surpării unei porțiuni din drumul de acces.

 

Viitura a făcut prăpăd în Judeţul Mehedinţi, care se află sub Cod portocaliu. Cantinatea de precipitații a totalizat circa 70 de litri pe metru pătrat până în prezent. Douăzeci de persoane au fost evacuate de către autorităţile care au intervenit prompt în ajutorul celor loviţi de inundaţii. Pompierii au acţionat cu pompe speciale penzru a evacua apa ce a pătruns în casele oamenilor, iar printre persoanele evacuate din zonele afectate se numără şi copii.

"Este o zonă în care a fost o declanşare de nori deosebită, dar a şi a plouat mult în judeţ aseară și mai avem alte puncte critice în care a trebuit să intervenim în cursul nopţii şi mai ales spre dimineaţă", a declarat pentru rtv.net prefectul de Mehedinţi, Nicolae Draghia.

Cei evacuaţi din calea apelor au fost transportaţi către primării sau alte gospodării vecine care nu au fost inundate, potrivit România TV.

Adevărata problemă, spun autorităţile din Mehedinţi, o reprezintă animalele. Zeci de păsări au murit, iar autorităţile încearcă să le salveze pe cele aflate în pericol. Pompierii folosesc bărcile pneumatice pentru a le evacua. Vestea proastă este că, cel puţin până la ora 11:00, judeţul Mehedinţi se află sun Cod portocaliu şi va ploua torenţial, potrivit celor mai recente informaţii meteorologice.

În Judeţul Gorj este o situaţie asemănătoare. Aproximativ o sută de gospodării au fost inundate şi mai multe drumuri blocate de ape.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel