Întrevedere Negrescu - Davis: protejarea drepturilor românilor din Marea Britanie

Victor Negrescu, a avut miercuri o întrevedere cu ministrul pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, David Davis, cu ocazia unei serii de vizite efectuate de acesta în statele membre, în perspectiva reuniunii Consiliului European.

Potrivit sursei citate, în cadrul discuţiilor a fost reconfirmată dorinţa ambelor părţi de a agrea cât mai curând posibil textul Acordului de retragere, pentru a începe negocierile privind cadrul relaţiilor viitoare.

'Am reiterat prioritatea României, subliniată şi de doamna prim-ministru Viorica Dăncilă, de a proteja drepturile românilor care locuiesc, lucrează sau studiază astăzi în Regatul Unit. Ministrul David Davis a confirmat că Marea Britanie îşi va onora obligaţiile asumate în prima fază a negocierilor şi a subliniat angajamentul Guvernului Marii Britanii privind abordarea deschisă şi transparentă a întregului proces, prin oferirea unor garanţii certe în ceea ce priveşte drepturile cetăţenilor europeni şi ale familiilor acestora', a declarat Victor Negrescu.

Conform comunicatului, discuţiile au evidenţiat şi necesitatea unei cooperări aprofundate între UE şi Marea Britanie, care să reflecte legăturile istorice apropiate şi valorile comune împărtăşite.

'Apreciem în mod deosebit contribuţia substanţială şi expertiza Marii Britanii pe multiple paliere, în special în domeniul apărării şi securităţii. De aceea, ne dorim în continuare o cooperare strânsă între Uniunea Europeană şi Marea Britanie, prin încheierea unui viitor acord echilibrat, care să permită îndeplinirea obiectivelor noastre comune', a spus Victor Negrescu.

[citeste si]

MAE precizează că discuţiile au reliefat colaborarea foarte bună între cele două state în diverse domenii, dar mai ales din perspectiva comunităţii de români care trăieşte în Marea Britanie. De asemenea, Victor Negrescu şi David Davis au exprimat dorinţa continuării acestei relaţii strânse şi după retragerea Marii Britanii din UE, se mai arată în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel