Întrebări cheie despre PSD după alegeri. Oprea: Pentru asta se duce lupta

Senatorul PSD Radu Oprea răspunde la o întrebare cheie despre PSD după alegerile locale. 

"De ce avem nevoie de social democrație?

Mesajul principal al liberalilor, începând cu șeful lor de facto, Președintele Iohannis, este: să dispară PSD. Tonul se dă în fiecare zi la ora 18,00, repetând și repetând, ca într-o reclamă la Catena, ca să rămână mesajul înfipt adânc undeva în gândul oamenilor.

Dar oare chiar nu avem nevoie de social democrație? Pentru a răspunde la această întrebare am să pun altele mai întâi. De ce avem nevoie de politicieni? Care este rolul lor în societate?

Funcția principală a politicienilor este aceea de a decide asupra oportunității cheltuirii banilor în societate. Și lucrul acesta se întâmplă prin mecanisme democratice, oamenii votând (cel puțin în teorie) programe și proiecte ale partidelor politice, care presupun alocarea resurselor (bugetul țării) constituit prin taxe și impozite plătite de toți cetățenii. Ce iși propune social democrația? Să asigure repartiția justă din punct de vedere social a resurselor țării pentru toate categoriile sociale, inclusiv pentru cele vulnerabile. Reducerea inegalităților în societate, șanse egale pentru toți cetățenii țării, acces gratuit la sănătate și educație, susținerea unei economii sociale de piață", transmite senatorul PSD într-un mesaj publicat pe Facebook.

Radu Oprea: Pentru acest lucru va fi bătălia

"Mai simplu spus, lupta se duce pentru: mai mulți bani pentru oameni, mai puțin profit pentru PNL-iști. Am să dau un exemplu recent: OUG pentru privatizarea sănătații. Sigur că acest lucru nu a existat! vor exclama în cor la televizor toate gurile PNL-iste, negând până și existența ministrului Costache. Opinia publică pare să fi uitat că el a fost demis din Guvern pentru încercarea evidentă de deturnare a fondurilor publice către spitalul privat la care era angajat. Pandemia ne-a arătat, încă odată, câtă nevoie avem de acces gratuit la sistemul de sănătate public.

Deci nu uitați bătălia va fi pentru: mai mulți bani pentru oameni, mai puțini bani pentru PNL-iști!", apreciază Radu Oprea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel