INTERCEPTĂRI. Ecaterina Andronescu, către o jurnalistă Antena 3: Sper să mai vorbiți cu mine!

Ecaterina Andronescu, ministrul Educației
Ecaterina Andronescu, ministrul Educației

Ecaterina Andronescu, fostul ministru al Educației, a fost interceptată.

Între 2009 și 2016 au fost emise peste 26 de mii de mandate de interceptare în baza legii Siguranței Naționale a României, însă doar 32 de persoane au fost condamnate definitv.

Ecaterina Andronescu a vorbit despre acest subiect la Antena 3, în emisiunea Mihaelei Bîrzilă.

"Mă minunez, încă o dată, de aceste lucruri. Am fost interceptată în 2014 din august până în februarie. Întrebarea mea este: de ce am fost pusă sub semnul întrebării din moment ce eram în viața publică din 1996 și toată lumea cred că știa că nu sunt un pericol pentru siguranța națională? Asta m-a durut și continuă să mă doară foarte tare. Nimeni nu mi-a explicat de ce am fost interceptată", a zis Ecaterina Andronescu la Antena 3.

Întrebată cu câți oameni a vorbit în perioada când a fost interceptată, ministrul a spus: "Am vorbit și cu dumneavoastră! Am vorbit cu oamenii cu care intru în contact în viața privată și profesională, cu rudele, colaboratorii mei, jurnaliști etc".

Mihaela Bîrzilă a intervenit și a zis: "Dacă am fost interceptată în timp ce vorbeam cu dumneavoastră, asta ce înseamnă? Că și telefonul meu a fost urmărit mai departe?".

"În orice caz, vă rog să nu trageți concluzia că nu trebuie să mai vorbiți cu mine. Asta ar fi încă o apăsare pe sufletul meu. Nu știu ce răspuns să vă dau", a spus Ecaterina Andronescu.

"În niciun caz! Doamne ferește!", a adăugat jurnalista de la Antena 3.

[citeste si]

"Cred că au fost ascultate doar convorbirile pe care le-am avut eu. Nu cred că au fost urmărite, mai departe, și persoanele cu care am vorbit", a mai spus Ecaterina Andronescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel