Întâmplare demnă de un film. Un tată şi-a regăsit fiul răpit după 24 de ani - VIDEO

Foto: captură video Youtube
Foto: captură video Youtube

Un tată din China a străbătut țara în lung și în lat pentru a-și găsi fiul răpit când era copil. După 24 de ani s-au revăzut. 

Un chinez şi-a regăsit fiul, răpit când era copil, după o căutare de 24 de ani în timpul căreia a parcurs sute de mii de kilometri pe motocicletă de-a lungul Chinei, au anunţat marţi autorităţile, relatează AFP, scrie Agerpres. 

Fiul lui Guo Gangtang avea vârsta de doi ani şi cinci luni când a fost răpit din faţa domiciliului familial din provincia Shandong (est), în timp ce se juca fără supraveghere.

Copilul a fost vândut



Răpitorii săi l-au vândut pe copil unei familii, a relatat marţi Ministerul chinez al Securităţii Publice într-un comunicat.

Traficul de copii a prosperat în China în anii 1980 şi timp de câteva decenii, în urma aplicării politicii aşa-numite a "copilului unic".

Preferinţa tradiţională pentru fii, legată de numărul de naşteri limitate, a accentuat răpirile de băieţi, vânduţi apoi unor cupluri doritoare de un moştenitor masculin.

După un test ADN, poliţia l-a anunţat pe Guo Gangtang că un profesor de 26 de ani care trăieşte în provincia Henan (centru) este fiul său dispărut. Cei doi s-au reîntâlnit duminică, potrivit ministerului.

Revederea a fost mediatizată

Televiziunea publică CCTV a difuzat marţi imagini cu cei doi părinţi plângând după reîntâlnirea cu fiul lor răpit în urmă cu un sfert de secol.

"După asta, tot ce urmează e fericire", a declarat Guo Gangtang într-o înregistrare video difuzată de agenţia de presă China News Service.

În vârstă de 27 de ani atunci când fiul său a fost răpit, tatăl a demisionat pentru a străbate ţara pe motocicletă, pe care erau ataşate imagini mari cu fiul său.

El a parcurs 500.000 km de-a lungul Chinei, fiind uneori constrâns să doarmă pe sub poduri sau să cerşească. Un periplu care a inspirat un film, potrivit France Presse.

Un subiect sensibil



Lupta lui Guo Gangtang a permis, de asemenea, sensibilizarea marelui public din China la problema răpirilor de copii, un subiect mereu sensibil. Ştirea privind reîntregirea acestei familii a declanşat un val de emoţii pe reţeaua socială Weibo.

"Părinţii nu-şi abandonează niciodată copiii! Lupta dlui Guo arată cât de profundă este dragostea unui tată", a postat un utilizator.

După lansarea unei baze de date ADN dedicate în 2016, poliţia a ajutat peste 2.600 de persoane răpite în copilărie să-şi regăsească părinţii biologici, potrivit Ministerului Securităţii Publice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel