Întâlnire Trump-Moon înaintea summitului Trump-Kim. S-a făcut anunțul

Donald Trump
Donald Trump

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in şi omologul său american Donald Trump s-ar putea întâlni înaintea summitului istoric SUA-Coreea de Nord care ar urma să aibă loc în mai sau iunie, a indicat miercuri preşedinţia de la Seul.

Posibilitatea unei întâlniri Trump-Moon a fost evocată în timpul discuţiilor avute marţi la Washington de Chung Eui-yong, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui sud-coreean, cu omologul său de la Casa Albă, John Bolton.

'Ei au convenit că preşedintele Moon şi preşedintele Trump vor avea o convorbire telefonică imediat după summitul Coreea de Sud - Coreea de Nord şi vor discuta despre rezultatul summitului', a declarat purtătorul de cuvânt al lui Moon, Yoon Young-chan, într-un briefing de presă. 'Ei au convenit, de asemenea, să insiste pentru o întâlnire între cei doi preşedinţi înaintea summitului SUA-Coreea de Nord', a adăugat purtătorul de cuvânt de la Seul.

[citeste si]

Coreea de Sud şi SUA vor continua să colaboreze strâns pentru a asigura succesul summiturilor separate ale preşedinţilor lor cu liderul nord-coreean Kim Jong-un, a mai precizat el. Preşedintele american a indicat anterior că întâlnirea sa cu liderul nord-coreean va avea loc, probabil, în mai sau la început lui iunie. SUA vor urmări îndeaproape summitul intercoreean de vineri, care va preceda întâlnirea Trump-Kim. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel