Inspectori de la Primăria sectorului 6, arestaţi pentru luare de mită

catuse
catuse

Tribunalul Bucureşti a dispus sâmbătă arestarea preventivă pentru 29 de zile a doua inspectoare de la Direcţia Generală de Poliţie Locală - Serviciul Control şi Monitorizare a Stării Mediului şi Salubrizare (Primăria Sectorului 6 Bucureşti), Maria Alina Călin şi Alexandrina Georgescu, pentru luare de mită.

În aceeaşi cauză, procurorii au decis în cazul unui alt inspector - Gheorghe Adrian Dragomir - măsura obligării de a nu părăsi ţara pentru o perioada de 30 de zile, transmite Agerpres.

Potrivit unui comunicat al DNA, din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale a rezultat că, la data de 12 aprilie 2011, inculpatele Maria Alina Călin şi Alexandrina Georgescu şi învinuitul Daniel Gheorghe Dragomir, în calitate de inspectori de la Direcţia Generală de Poliţie Locală - Serviciul Control şi Monitorizare a Stării Mediului şi Salubrizare, au pretins de la administratorul unei societăţi comerciale, denunţător în cauză, o suma de bani pentru a nu sancţiona contravenţional respectiva firmă pentru încălcarea normelor de protecţie a mediului şi gestionării deşeurilor.

La data de 15 aprilie 2011, după ce s-au pus de acord asupra cuantumului sumei de bani, respectiv 300 lei pentru fiecare funcţionar public, cei trei inculpaţi au convenit cu denunţătorul ca banii să îi fie remişi lui Dragomir Gheorghe-Adrian. În aceeaşi zi, inculpatul Dragomir Gheorghe-Adrian a primit de la denunţător suma de bani convenită de 900 de lei, urmând să remită câte 300 de lei inculpatelor Călin Maria Alina şi Georgescu Alexandrina, acesta fiind surprins în flagrant delict în timp ce primea banii.

Inculpatelor Călin Maria Alina şi Georgescu Alexandrina li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, iar la data de 15 aprilie 2011 procurorii anticoruptie au dispus reţinerea acestora pentru 24 de ore.

În cauză, procurorii au colaborat cu ofiţeri din cadrul M.A.I - Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel