Înregistrări Kovesi. Ponta: În cazul meu, Uncheșelu a executat ordinul

Victor Ponta a fost rugat să comenteze o înregistrare cu Laura Codruța Kovesi în care aceasta le reproșează procurorilor faptul că nu au reușit să facă mai multe rechizitorii și l-a atenționat pe procurorul Jean Uncheșelu că nu a rezolvat dosarul cu "domnul premier".

"În cazul meu, domnul Uncheșelu a executat ordinul. Nu cred că sunt doi ani de la acea înregistrare. Cred că anul acesta a fost o întâlnire la Cheile Grădiștei. Cred că este vorba de scandalul cu casele de la Timișoara, când domnul Grindeanu era viceprimar", a spus Victor Ponta la Antena 3, în emisiunea "Subiectiv".

"Probabil că mâine, domnul ministru Tudorel Toader va avea o poziție, la fel și CSM. Eu nu pot răspunde în locul ministrului Justiției", a adăugat fostul premier.

În timp ce Victor Ponta făcea aceste declarații la Antena 3, purtătoarea de cuvânt a premierului Grindeanu, Alina Petrescu, avea o luare de poziție asupra înregistrărilor prezentate de România TV:

”Nu a avut loc o astfel de întâlnire (n.r. procurorii). Am văzut că se tot rostogolește în spațiul public această poveste, se încearcă o legare a premierului Grindeanu de acest dosar deja celebru de la Timișoara. Ceea ce vă pot spune în mod este că Sorin Grindeanu a fost viceprimar în perioada 2004-2008, dar nu a avut nicio legătură cu partea de patrimoniu din primărie. A fost viceprimar pe probleme de direcție tehnică, de care țin aspecte cum ar fi drumurile de transport în comun, energia.”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Aceasta a subliniat faptul că este ”o nouă manipulare care se tot rostogolește în spațiul public. Se încearcă această legătură cu acest dosar și premierul Sorin Grindeanu.”

POZIȚIA OFICIALĂ DNA: ”Înregistrarea contine fragmente care au fost rostite de procurorul sef in mod public ori la sedintele de lucru cu procurorii unei sectii operative. Intre fragmentele respective au fost intercalate o serie de sintagme care nu ii apartin si care sunt menite sa distorsioneze grav continutul celor spuse.”

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel