Înlocuitorul lui Papici la DNA a trimis în judecată Antenele

dna
dna

Procurorul general al României, Tiberiu Nițu, a numit-o la conducerea secției I a Direcției Naționale Anticorupție pe Iuliana Bendeac, procuroarea care a trimis în judecată dosarul Alexandrescu. Miercuri, procurorul-șef al secției I a DNA, Lucian Papici, care instrumenta dosarul vicepremierului Liviu Dragnea, a fost revocat din funcție la 7 zile de la reînnoirea delegării pe funcție.

Iuliana Bendeac a ajuns procuror-șef la 2 zile de la semnarea rechizitoriului în dosarul în care Dan și Camelia Voiculescu, Antena 3, Antena Tv Group și Intact Publishing au fost trimiși în judecată pentru infracțiunea de complicitate la șantaj, potrivit luju.ro. Bendeac a trimis dosarul în judecată împreună cu procurorul Gheorghe Popovici.

Începând cu 2 octombrie 2013, Iuliana Bendeac va fi pentru 6 luni la timona secției I a DNA.

Procurorul Lucian Papici a obținut pe 19 septembrie o prelungire de 3 luni a celui de-al doilea mandat în fruntea secției I a DNA. Inițiativa a aparținut procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, și a fost aprobată de procurorul general, Tiberiu Nițu, care la 7 zile distanță a cerut revocarea lui Papici.

Lucian Papici este cel care a finalizat rechizitoriul dosarului vicepremierului Liviu Dragnea, acuzat că a organizat un sistem național de fraudare a referendumului de demitere a președintelui Traian Băsescu din vara lui 2012. Dosarul a ajuns acum pe masa Codruței Kovesi, care urmează să se pronunțe în următoarele zile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel