Inițiativa celor Trei Mări. Chirieac: Să nu ne minţim. De ce nu vorbim direct cu Putin?

Bogdan Chirieac, analist politic, consideră că Summitul "Inițiativei celor Trei Mări", care a început astăzi, se va încheia fără nicio urmare, pentru România.

"Din nefericire, summitul nu se va solda cu nimic pentru România. N-are rost să ne minţim. Din punct de vedere politic, disensiunile dintre Palatul Cotroceni, Palatul Victoria şi Palatul Parlamentului sunt atât de porfunde, încât România nu poate vorbi pe o singură voce.

Vorbeşte domnul preşedinte Klasu Iohannis. Dânsul ar trebui să îşi ia angajamentul în numele Guvernului, care nu e parte la aceste discuţii. Din punct de vedere economic, proiectele sunt foarte interesante. Administraţia din România este probabil cea mai puţin performantă din UE. Este incapabilă să atragă fonduri europene, deşi este bine plătită (...) A ajuns să plângă Bulgaria că nu are cum să ajungă în Occident că nu sunt şosele în România. Va fi o discuție care se încheie, astăzi, fără nicio urmare", a spus analistul politic Bogdan Chirieac, în emisiunea Previziuni, de la Antena 3.

Țările dornice să se întâmple ceva ar putea atrage România după ele?

"Singurul stat occidental este Austria, cu care avem mari probleme, de când cancelarul a tăiat alocaţiile pentru copiii din România sau are gânduri de acest fel. În rest, sunt state din Est, care îşi urmăresc interesul, cu administraţii mai performante (...) Nu vă imaginaţi că Austria o să dorească prosperitate pentru România. De ce nu vorbim direct cu Putin, de ce avem nevoie de intermediari?", a mai spus analistul politic.

Citește și: Klaus Iohannis, discurs la summit-ul Inițiativa celor Trei Mări

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel