Înfrângere ISIS. SUA, asigurări privind continuarea luptei

ISIS
ISIS

SUA 'vor continua să conducă' lupta împotriva grupării jihadiste Stat Islamic (SI) în pofida retragerii militare americane din Siria, a dat asigurări miercuri secretarul de stat Mike Pompeo, în deschiderea unei reuniuni la Washington a coaliţiei internaţionale anti-SI, relatează AFP. 

'Natura luptei este pe cale să se schimbe' odată cu înfrângerea teritorială aproape totală a SI, dar retragerea nu înseamnă 'sfârşitul luptei americane', a subliniat Pompeo în faţa reprezentanţilor a 74 de state şi cinci organizaţii multilaterale, membre ale coaliţiei antijihadiste. 

De acum încolo, 'lupta noastră nu va fi neapărat în primul rând militară', 'de aceea, anunţul preşedintelui Trump că soldaţii americani se vor retrage nu înseamnă sfârşitul luptei americane', a punctat el. 

Anunţul-surpriză al retragerii militarilor americani din Siria, făcut de Trump în decembrie şi justificat prin înfrângerea SI, i-a lăsat pe aliaţii SUA cu numeroase semne de întrebare. 

În intervenţia sa, Mike Pompeo a recunoscut că 'SI rămâne o ameninţare' şi a chemat coaliţia 'să-şi reafirme obiectivul înfrângerii definitive' a grupării jihadiste, care a lansat în ultimii ani atentate sângeroase în Europa din fostele sale bastioane situate mai ales în Siria. 

La reuniunea de la Washington, secretarul de stat a lansat un nou apel celorlalte ţări să participe la efortul financiar al luptei antijihadiste.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel