Influența lui Dughin asupra politicii Kremlinului a crescut după asasinarea fiicei sale

Influența lui Dughin asupra politicii Kremlinului a crescut după asasinarea fiicei sale
Influența lui Dughin asupra politicii Kremlinului a crescut după asasinarea fiicei sale

Aleksandr Dughin a fost numit de nenumărate ori "creierul" Kremlinului. Potrivit surselor citate de publicaţia Meduza, influenţa lui Aleksandr Dughin asupra lui Putin a crescut, dar acest lucru s-a întâmplat după uciderea fiicei sale, Daria Dughina, într-o explozie.

În ultimele luni, blocul politic intern al Administraţiei Prezidenţiale de la Kremlin, din Federaţia Rusă, a început să invite în mod frecvent filosofi şi istorici ultraconservatori la discuţii, la Kremlin, în primul rând, pe Aleksandr Dughin, Aleksandr Prohanov şi Vardan Bagdasarian.

Informaţia respectivă a fost confirmată pentru publicaţia Meduza de către două surse apropiate Administraţiei Prezidenţiale Ruse, precum şi de un analist politic apropiat conducerii Partidului Rusia Unită (partid aflat la guvernare în Rusia, n.r.).

Potrivit unor surse, aceste personalităţi invitate la Kremlin nu participă la întâlnirile consacrate unor aspecte specifice (cum ar fi de exemplu pregătirile pentru alegerile prezidenţiale din 2024), ele poartă alt gen de discuţii, activiţăţile lor diferă de cele ale oamenilor politici ruşi.

Cu ei au loc convorvbiri şi întâlniri private, dedicate în mod special problemelor ideologice, despre care este obiectivul actual al Rusiei şi ce-şi doreşte ea, a explicat una dintre sursele citate de Meduza, apropiate autorităţilor de la Kremlin, notează Rador.

Aleksandr Dughin a căzut sub sancțiunile UE

Ideologul preferat al lui Vladimir Putin, Aleksandr Dughin, căzut sub sancțiunile UE, luna trecută.

Al optulea pachet de sancțiuni ale UE împotriva Rusiei include 30 de persoane, printre care filosoful Aleksandr Dughin, președintele Comisiei Electorale Centrale a Federației Ruse, Ella Pamfilova, precum și șase întreprinderi și Comisia Electorală Centrală, potrivit unui document publicat în Jurnalul Oficial al UE, scrie Interfax.

Lista sancțiunilor îl include și pe Alexander Kharichev, șeful Oficiului Președintelui Federației Ruse pentru asigurarea activităților Consiliului de Stat, Nikolai Bulaev, vicepreședintele CEC și Dmitri Shugaev, directorul Serviciului Federal pentru Cooperare militaro-tehnică.

Noile sancțiuni UE i-au afectat și pe muzicienii Yulia Chicherina, Nikolai Rastorguev și Oleg Gazmanov. De asemenea, pe lista sancțiunilor se afla și șeful concernului Kalashnikov, Alan Lushnikov.

În listele de sancțiuni sunt incluși și mai mulți miniștri adjuncți ai Apărării ai Federației Ruse și oficiali din regiunile Lugansk, Donețk, Herson și Zaporojie. De asemenea, șase întreprinderi au căzut sub sancțiuni: JSC Goznak, JSC Plant numită după V.A. Degtyarev, MKB Fakel, IRKUT Corporation, JSC MMZ Avangard, asociația științifică și de producție Splav.

Zelenski acuză Rusia de 'teroare energetică' după ce aproape 4,5 milioane de locuitori au rămas în beznă

Aproape 4,5 milioane de locuitori au rămas fără electricitate în noaptea de joi spre vineri din cauza atacurilor forţelor ruse împotriva infrastructurii Ucrainei, preşedintele Volodimir Zelenski denunţând o 'teroare energetică', transmite AFP. 

Numai în această seară, aproximativ 4,5 milioane de consumatori au fost temporar deconectaţi' în Kiev şi în alte zece regiuni din ţară, a subliniat preşedintele Zelenski în discursul său de seară.

Ruşii 'nu pot învinge Ucraina pe câmpul de luptă, de aceea încearcă să ne zdrobească poporul' prin 'teroarea energetică', a acuzat el.

Rusia a deteriorat 40% din întreaga infrastructură energetică a Ucrainei în urma atacurilor regulate cu rachete şi cu drone, potrivit preşedintelui ucrainian, Volodimir Zelenski.

La o întâlnire la Kiev cu comisarul european pentru Energie, Kadri Simson, Zelenski a vorbit despre urmările terorismului energetic practicat de Rusia, care a afectat deja destul de serios infrastructura Ucrainei, în special centralele termice, cele electrice şi hidrocentralele. Cu detalii Sorin Moţatu.

Reporter: Uniunea Europeană analizează modalităţi privind majorarea rapidă a ajutorului pentru sectorul energetic al Ucrainei, a declarat comisarul european pentru Energie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel