Indonezia. Submarinul dispărut a fost găsit. Nici o șansă de supraviețuire pentru cei 53 de membri ai echipajului

Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ

Epava submarinului indonezian dispărut săptămâna acesta a fost găsită. Cei 53 de membri ai echipajului au murit. 

Submarinul indonezian „Nanggala”, care a dispărut între Java și Bali cu 53 de marinari la bord, a fost găsit de autoritățile indoneziene la 850 de metri sub nivelul mării. În ultimele ore, de când s-a declanșat alarma, obiectivul a fost găsirea membrilor  echipajului care, conform calculelor ar fi avut foarte puțin oxigen rămas. 

În dimineața zilei de sâmbătă 24 aprilie a sosit vestea că submarinul Nanggala a fost depistat în urma unei scanări. În operațiune au fost implicați 400 de soldați indonezieni.

Este posibil ca vehiculul să fi fost zdrobit din cauza presiunii, au explicat autoritățile, dar nu au fost găsite dovezi ale unei explozii.

Cercetările se concentrează acum pe recuperarea vehiculului care, potrivit estimărilor salvatorilor, nu ar mai fi avut oxigen.

Între timp,  sunt găsite diferite resturi și obiecte, precum sticle pentru ulei, unelte și covoare de rugăciune care aparțineau membrilor echipajului.

„Cu aceste dovezi pe care le-am găsit, am trecut de la starea de „dispariție” la confirmarea faptului că submarinul a fost compromis", a spus șeful marinei indoneziene, Yudo Margono. Vehiculul a fost găsit la o adâncime (850 de metri) pe care nu ar fi putut să o susțină. Maximum suportat de aparat ar fi fost de 500 de metri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel