EXCLUSIV  Indice Dow Jones: Remus Borza: PRĂBUȘIRE. Un duș rece. Conturile miliardarilor, GOLITE

Remus Borza a vorbit la Borza Analytica despre prăbușirea principalului indice bursier, Dow Jones. Deputatul spune că este un duș rece, binevenit, pentru toată lumea și că prevestește noua criză care ar urma să lovească la nivel global. 

"Este un duș rece. Nu vreau să fiu sarcastic sau malițios, dar subliniez că este binevenit pentru toată lumea, în primul rând pentru americani, dar chiar și pentru noi. A fost o prăbușire. Doar luni, miliardarii lumii din topul Forbes 500 au pierdut 114 miliarde de dolari. Vineri au mai pierdut vreo 68 de miliarde de dolari. Ce s-a întâmplat pe data de 5 februarie? A fost un eveniment care i-a luat pe foarte mulți prin surprindere: o prăbușire abruptă a principalului indice bursier Dow Jones, de pe Wall Street. Pe 5 februarie indicele a pierdut 1175 de puncte, cea mai abruptă scădere după criza din 2008-2009, când de la 25400 a coborât la 24300 de puncte. Asta înseamnă pierderi de 4.6 %, de departe cea mai mare din ultimii șapte ani," și-a început analiza Remus Borza.

O nouă criză mondială?

Deputatul a mai vorbit despre iminența unei noi crize mondiale, iar căderea indicelui din referință Dow Jones, în opinia lui Remus Borza, prevestește sosirea crizei.

"Reculul s-a simțit imediat și pe celelalte burse din New York, fie că vorbim despre Standard and Poor's, fie că vorbim despre Nasdaq, la fel o pierdere de 3-4%. Efectul de contaminare s-a resimțit și la bursele mari din zona asiatică, la bursele din Hong Kong, Shanghai, apoi în Japonia și, evident, au trecut oceanul în Europa. De asemenea, în Europa au fost pierderi semnificative de 3-4 %, resimțite și de Bursa de la București. Tendința de scădere a continuat și marți, o ușoară revenire având loc miercuri. Eu am atenționat despre iminența unei crize la nivel mondial. Acum asta prevestește. Poate fi doar o corecție de moment, provizorie, dar care a ușurat conturile miliardarilor cu vreo 200 de miliarde de dolari. De neregulă, în ianuarie, februarie, avem astfel de corecții, înainte de publicarea rezultatelor financiare," a mai spus deputatul, la Borza Analytica.

Vezi răspunsul complet:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel