INCREDIBIL. Bărbat MORT după ce un polițist a îngenunchiat pe gâtul lui. Vedete REVOLTATE

Mai multe vedete din Liga profesionistă nord-americană de baschet (NBA) şi-au exprimat revolta după ce un poliţist a provocat moartea unui afro-american în timpul unei arestări, marţi, în oraşul Minneapolis, scrie L'Equipe. 

După arestarea brutală ce a dus la moartea lui George Floyd, numeroşi locuitori din Minneapolis au protestat contra violenţelor poliţieneşti la adresa persoanelor de culoare. Incidentul a provocat reacţii virulente şi în rândul jucătorilor din NBA, printre care LeBron James, Steve Kerr sau Stephen Jackson.

'Înţelegeţi acum? Sau încă nu e clar pentru voi?'

În timpul arestării, un poliţist a ţinut mai multe minute un genunchi pe gâtul lui George Floyd, care s-a plâns că nu poate respira. LeBron James a publicat pe Instagram un montaj foto, opunând scena arestării unei fotografii a jucătorului de fotbal american Colin Kaepernick, punând un genunchi în pământ, protestând astfel împotriva rasismului şi a violenţelor poliţieneşti. 'Înţelegeţi acum? Sau încă nu e clar pentru voi?', a scris LeBron James.

La rândul său Steve Kerr, antrenorul lui Golden State Warriors, şi-a exprimat revolta pe Twitter: 'Este o crimă. Dezgustător. Sincer, ce nu e în regulă cu noi?' Revolta a fost şi mai dureroasă pentru Stephen Jackson, fiindcă fostul jucător al lui Spurs şi Warriors a fost foarte apropiat de victimă.

Într-un video, postat pe Instagram, Jackson a dat curs liber durerii şi furiei pe care le simte. 'Floyd a fost fratele meu. Ne spuneam 'gemeni'. (...) Fratele meu era acolo în Minnesota, îşi schimba viaţa, a plecat în Minnesota, conducea camioane. (...) Se va face dreptate. Vor completa un cec gras pentru copiii tăi din partea poliţiei din Minnesota, poţi să contezi pe asta', a afirmat Jackson. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel