Urmărește emisiunea live


BILANȚ TRAGIC al festivalului Astroworld. O studentă a murit, la o săptămână de la busculadă. Este a NOUA victimă

O altă victimă a festivalului Astroworld a murit. Bilanțul se ridică la nouă decese. Bharti Shahani era la primul ei festival, împreună cu familia. Un copil de doar 9 ani rămâne în comă indusă. 

O busculadă mortală a mulțimii la festivalul Astroworld, în centrul căruia se afla rapperul Travis Scott din Houston, Texas, a luat o altă viață, după o săptămână, scrie BBC

Studenta, pe numele ei Bharti Shahani, în vârstă de 22 de ani, a participat la primul ei festival de muzică împreună cu membrii familiei, când a fost grav rănită. Aceasta a murit în spital aproape o săptămână mai târziu.

Victimele aveau vârste cuprinse între 14 și 27 de ani.

Sute de participanți răniți

Alte sute de participanți la concert au fost răniți în aglomerație. Un băiețel de nouă ani rămâne în comă indusă medical din cauza traumatismelor severe cerebrale și ale organe, potrivit informațiilor unei strângeri de fonduri organizate de tatăl său.

Autoritățile locale investighează în continuare incidentul. Scott, alături de Drake și organizatorii Astroworld se confruntă acum cu o serie de procese.

Ultima victimă, Bharti Shahani, de 22 de ani

Shahani, studentă la ingineria sistemelor electronice la Universitatea Texas, a murit din cauza rănilor suferite la busculada festivalului la sfârșitul zilei de 10 noiembrie. Ea a fost susținută de un ventilator timp de șase zile după ce a fost rănită grav la Astroworld, primul ei festival de muzică. Acolo participa la eveniment împreună cu sora ei, Namrata, și o verișoară. Se pare că trioul s-a pierdut pe fondul aglomerației.

Shahani nu a arătat nicio activitate cerebrală de când a fost internată în spital. Familia ei a spus că a suferit mai multe atacuri de cord în urma incidentului. Într-o declarație, un avocat al familiei a descris-o drept ”o stea strălucitoare în comunitate” și ”un student de înaltă performanță pe cale să absolve universitatea Texas cu note mari”.

”Cuvintele nu pot descrie cum mă simt acum”, a spus Namrata la o conferință de presă joi, adăugând: ”Am fost mereu împreună, mereu făcând lucruri împreună”.

Citește și: Concert cu opt morţi în SUA. S-a deschis anchetă penală

Injectați cu droguri sau călcați în picioare?

Șeful poliției municipale, Troy Finner, a declarat că Departamentul de Omucideri și Narcotice a deschis o anchetă penală, în urma unor rapoarte neconfirmate, conform cărora cineva din public ”injecta alte persoane cu droguri”, potrivit Reuters.

În timpul concertului, oamenii au început să cadă inconștienți, unii aparent suferind un stop cardiac sau alte probleme medicale, au declarat oficialii reporterilor în afara locației unde avea loc evenimentul, la care participau 50.000 de persoane. Câteva minute mai târziu, haosul a fost declarat ”un incident cu victime în masă”.

”S-a întâmplat dintr-o dată. Părea că tocmai s-a întâmplat... în doar câteva minute", a declarat șeful adjunct executiv al poliției din Houston, Larry Satterwhite, care a fost încă de la început în zona evenimentului.

Satterwhite a spus că s-a întâlnit imediat cu promotorii evenimentului și aceștia au fost de acord să oprească spectacolul. Oficialii au spus că spectacolul s-a încheiat înainte de ora 22.10.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel