Încă o țară renunță la vize pentru redresarea turismului

Sebastian Florea / 07 ian 2019 / 14:45 Salveaza PDF Comentarii
Pasaport
Pasaport

Uzbekistanul îi scuteşte de vize pe turiştii din peste 45 de ţări.

Shavkat Mirziyoyev, preşedintele uzbec, a semnat un decret privind exceptarea de la viză, pe o perioadă de 30 de zile, a turiştilor din peste 45 de ţări, relatează luni agenţia Xinhua. Decretul, care va intra în vigoare pe 1 februarie, face parte din măsurile luate de către guvernul uzbec pentru dezvoltarea turismului.

Obiectivul guvernului de la Taşkent este de a atrage peste nouă milioane de turişti străini în 2025 şi de a creşte ponderea industriei turismului în PIB-ul ţării de la 2,3 % la 5 % în 2025. Lista ţărilor eligibile pentru sistemul 'Uzbekistan's e-viza' se va extinde de asemenea la 76 de ţări începând de la 1 februarie. În plus, e-viza pe 30 de zile pentru intrări duble şi multiple în ţară va fi introdusă de la 15 martie.

Citește și: Via Transilvanica - un nou traseu turistic omologat

30 de zile fără viză

 

Uzbekistanul va oferi de asemenea noi tipuri de vize, inclusiv vize de studii, vize academice şi vize medicale, pentru unele grupuri de cetăţeni străini. Potrivit Comitetului de stat pentru turism, numărul de vizitatori în Uzbekistan a ajuns la 5,3 milioane în 2018, aproape dublu faţă de 2017.

Uzbekistanul îi scuteşte de vize pe 30 de zile pe cetăţenii din Israel, Indonezia, Coreea de Sud, Malaezia, Singapore, Turcia şi Japonia. Există de asemenea un regim de scutire reciprocă de vize între Uzbekistan şi ţările membre ale Comunităţii Statelor Independente (CSI), o organizaţie regională a fostelor republici sovietice.

Citește și: Șefa diplomaţiei europene, acuzată dur: Sunteți rasistă!

 


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23