EXCLUSIV  IMPOZIT PALATUL PARLAMENTULUI. Câți bani ar ajunge la Primăria Sectorului 5

Daniel Florea, primarul Sectorului 5, spune că impozitul pentru Palatul Parlamentului reprezintă 0,2% din valoarea imobilului.

”0,2% din valoare de 3 miliarde de euro ar fi 60 de milioane de euro pe an. Ar fi un leu pe metrul pătrat de teren. Aș mai obține și de acolo câteva milioane de euro de la toate instituțiile astea publice.”, a explicat edilul.

Daniel Florea a mai menționat că are speranța ca în Codul Finanțelor locale să fie prevăzută impozitarea Casei Poporului.

Ce alte instituții publice nu plătesc impozit

La începutul lunii august, primarul discuta despre situația instituțiilor publice care nu plătesc impozit.

”Eu sunt unul dintre cei mai vocali pe tema asta. La noi în sector sunt toate ministerele importante, Parlamentul. Din socotelile care s-au făcut de-a lungul timpului a rezultat că fiecare județ sau fiecare sector ar lua câteva zeci de milioane de euro pe an din aceaste impozite și taxe, bani care ar contribui serios la dezvoltarea comunităților locale. Dacă mie mi-ar plăti Parlamentul 1,5%-2% din valoarea de 1 miliarde, aș lua 15-20 de milioane de euro în condițiile în care pe mine mă costă salubrizarea 9 milioane și mă costă cam 250.000 de euro să anvelopez un bloc. Din 20 de milioane de euro aș plăti și salubrizarea un an de zile și aș face și vreo 40-50 de blocuri, le-aș anvelopa, numai din banii pe care mi i-ar plăti Parlamentul taxă. Trebuie modificat Codul Fiscal pentru că mi se pare profund incorect, nedrept și cred că și neconstituțional să-i obligi pe oamenii care au proprietăți să plătească impozite și taxe locale, dar instituțiile centrale, nu. Mi se pare nedrept și insist foarte tare să se modifice Codul Fiscal ca să putem lua bani de la instituțiile centrale și să-i folosim în interesul cetățenilor”, spunea atunci Daniel Florea.

Vezi răspunsul complet:

AICI puteți urmări interviul integral. 

 

[citeste si] 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel