Imposibilul s-a întâmplat. Băsescu, câștigător la voturi

vot
vot

Ceea ce părea imposibil s-a întâmplat. Președintele suspendat Traian Băsescu a câștigat la voturi, la referendum, într-un sătuc din comunca  Poiana Cristei.

Din cei 143 de votanţi care s-au prezentat la urne, 71 au votat împotriva demiterii preşedintelui, 70 au votat pentru demitere iar două voturi au fost anulate, scrie adevărul.ro

Se pare că vestea boicotului PDL nu a ajuns și la urechile lor, astfel că localnicii s-au dus să-l susțină pe Băsescu.

Potrivit datelor parțiale ale Biroului Electoral Central, participarea la referendum a fost de 46,23%, iar dintre alegători, 87,52% au votat pentru demiterea lui Traian Băsescu.

Curtea Constituțională a explicat, în decizia referitoare la extinderea programului de vot la referendum, că trebuie depuse toate eforturile pentru ca un număr cât mai mare de români să-și exprime opțiunea. Astfel, s-a exprimat limpede ideea că un prag de 50 la sută plus 1 vot, văzut de mulți ca un scut de protejare a președintelui, are ca scop mobilizarea electoratului, nu blocarea deciziei unei majorități a electorilor. Din informațiile DeCe News, juriștii USL pregătesc o sesizare adresată Curții, prin care cer să se ia act de boicotul anti-constituțional inițiat de Traian Băsescu și PDL. Această strategie electorală a perturbat procesul de votare, prin timorarea unor votanți și prin încălcarea secretului votului. Simpla exercitare a unui drept constituțional, după boicotul PDL, plasează alegătorul într-o tabără, iar în cazul unor comunități mici nu este posibilă păstrarea secretului votului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel