Importuri de autovehicule. Caracatzanis, Renault: impact negativ

Yves Caracatzanis, directorul general al Grupului Renault România și președintele Automobile Dacia, a afirmat, joi, la Cluj, că importul autovehiculelor second hand afectează negativ atât mediul, cât și siguranța rutieră.

Caracatzanis a discutat cu autoritățile clujene mai multe probleme, una dintre cele mai importante fiind cea a importurilor de mașini second-hand, a precizat că, în România, există 500.000 de autovehicule second-hand, din care peste 70% au peste 10 ani vechime.

"În ceea ce privește importurile de autovehicule second-hand, până în luna octombrie a acestui an, vor fi înmatriculate peste 500.000 de astfel de autovehicule, 70% dintre acestea au peste 10 ani vechime, iar tot ceea ce aduce cu sine această vârstă a autovehiculului are un impact asupra mediului și siguranței rutiere. La nivel național, ponderea este de un vehicul nou înmatriculat la cinci autovehicule second-hand de import. La Cluj, cred că este chiar mai mult decât atât, cred că deficitul este și mai mult în favoarea celor second-hand. Este un subiect pe care l-am discutat cu autoritățile centrale, deoarece impactul este negativ asupra României, al românilor, din punct de vedere al securității mediului, al siguranței rutiere și al taxelor colectate. Este important și pentru industria auto, pentru o țară care are doi constructori auto", a spus Caracatzanis, citat de Agerpres.

Directorul general al Renault România nu a menționat și o eventuală soluție la această problemă. Întrebat de presă care ar fi rezolvarea, în opinia sa, el a precizat că nu dorește să se substituie autorităților din România.

Yves Caracatzanis a avut la Cluj o întâlnire cu prefectul Aurel Cherecheș, primarul Emil Boc și reprezentanți ai mediului de afaceri și ai celui academic.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel