Ilieșiu oferă exemple de coabitare Băsescu - Antonescu

Sorin Ilieşiu, liberalul care a solicitat înlocuirea lui Crin Antonescu din fruntea partidului, susține că acesta urmărește să înființeze o viitoare alianță politică a PNL cu președintele Traian Băsescu. Senatorul propus pentru excluderea din PNL a oferit mai multe exemple în tentativa de a dovedi posibila coabitare Antonescu - Băsescu.

"Sâmbăta trecută am participat la o emisiune televizată de dezbatere politică, de la Antena 3, în care, apropo de faptul că domnul Băsescu a spus că va scoate lumea în stradă, am considerat că Senatul României, pe care şi eu îl reprezint, ar trebui să ia atitudine faţă de abuzurile repetate şi faţă de încălcările Constituţiei de către domnul preşedinte. Am mai spus că Parlamentul ar trebui să adopte o scrisoare către forurile de conducere ale Uniunii Europene, în care să prezinte lista abuzurilor repetate ale celui demis de peste 7,4 milioane de români, în condiţiile în care domnul preşedinte a fost şi este susţinut de respectivele foruri europene. Am mai spus că orice abuz al domnului Băsescu se va repeta în formă accentuată", a spus Sorin Ilieşiu, marţi, la Antena 3. "Imediat după emisiune am fost certat pentru ceea ce am spus, de către o persoană care repezintă interesele politice ale domnului Crin Antonescu, persoană care mi-a spus să nu fac această propunere în Senatul României(...). Nu pot să spun despre cine e vorba, pentru că nu e frumos", a continuat liberalul.

Alt exemplu de coabitare Antonescu - Băsescu, oferit de Ilieșiu "Timp de aproape 2 ani i-am cerut preşedintelui României, în numele Societăţii Civile, să condamne crimele comuniste. A refuzat, pe motiv că nu există un raport cu aceste crime. Ca urmare, în 2005, am redactat un raport. Domnul Băsescu a nesocotit şi acest raport. Ca urmare, în primăvara anului 2006, am strâns sute de semnături pentru apelul meu (...). Preşedintele Băsescu nu a mai avut încotro, astfel încât la sfârşitul lui 2006 a recurs nu la o condamnare veritabilă a comunismului, ci la o farsă a acesteia (...). Am propus anul trecut domnului Crin Antonescu să fie de acord cu adoptarea condamnării morale, în spiritul iertării creştine şi al reconcilierii naţionale, a crimelor totalitarismului comunist de către membrii Parlamentului României, având ca fundament un raport incontestabil (...) . După ce iniţial a fost de acord, domnul Crin Antonescu a refuzat în ultimele trei luni să dea curs apelului meu, pentru a nu-l supăra pe Traian Băsescu", a mai declarat senatorul propus pentru excluderea din PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel