Iisus Hristos nu a fost primit în Ierusalim cu ramuri de salcie

foto pixabay
foto pixabay

Iisus Hristos nu a fost primit în Ierusalim cu ramuri de salcie. 

”De sărbătoarea Floriilor, știm că noi serbăm intrarea Mântuitorului Iisus Hristos în Ierusalim, întotdeauna săptămâna care precede Sărbătoarea Învierii. La acel moment, când Mântuitorul a hotărât să intre în Ierusalim, poporul, însemnând bătrânii, copiii, l-au întâmpinat cu ramuri de finic.

Finicul seamănă cu o frunză de palmier, specific zonei calde. Noi am adaptat frunza de finic și am găsit-o asemănătoare cu ramurile de salcie. Tradiția se păstrează ca, în duminica Floriilor, poporul să vină cu aceste ramuri de salcie pe care le binecuvântează, le stropește cu agheasmă și le împart credincioșilor, care le iau acasă. În parohia mea, unii le pun la poartă, în semn de recunoștință și de amintire a sărbătorii de atunci” a explicat părintele Florin Danu în cadrul emisiunii ”Mi-Th Influencer” de la DCNewsTV. 

La intrarea sa în Ierusalim, în săptămâna dinaintea crucificării Sale, Iisus Hristos a fost întâmpinat de mulțime cu ramuri de finic. Oamenii din mulțime au acoperit drumul pe care trecea Iisus Hristos cu hainele lor și cu ramuri de finic, în semn de respect și onoare. Ei l-au aclamat ca pe un rege și l-au salutat cu cuvinte precum "Osana Fiului lui David" (Matei 21:9).

Această întâmpinare a lui Iisus în Ierusalim cu ramuri de finic este un eveniment important în tradiția creștină și este celebrată în Duminica Floriilor, care marchează începutul Săptămânii Patimilor.

Citește și: EXCLUSIV  ”Postul nu înseamnă, sub nicio formă, fără lapte, brânză, ouă, carne”. Preotul Florin Danu: Vă dezleg, în Vinerea Mare, să mâncați grătar cu vecinul cu care nu ați vorbit o viață

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel