IGPF: Afgani, salvaţi din Marea Egee de poliţiştii de frontieră români

Poliţiştii de frontieră de pe nava maritimă de patrulare MAI 1101 a Gărzii de Coastă, aflaţi în misiune Frontex în cadrul Operaţiunii Maritime Comune 'Poseidon Sea 2017', au salvat, în timpul patrulării în apele Mării Egee, 55 de afgani care se aflau pe o ambarcaţiune ce risca să se scufunde, transmite IGPF.

Poliţiştii de frontieră români au văzut o ambarcaţiune gonflabilă de mici dimensiuni, supraîncărcată cu persoane, care se îndrepta către apele teritoriale ale Greciei. După evaluarea situaţiei la faţa locului şi având în vedere supraaglomerarea ambarcaţiunii şi riscul de a se scufunda, poliţiştii de frontieră români au început acţiunea de salvare.

La bordul navei Gărzii de Coastă au fost transbordate 55 de persoane - 17 bărbaţi, 17 femei şi 21 de copii, toţi cetăţeni din Afganistan. Poliţiştii de frontieră le-au oferit persoanelor salvate asistenţă, hrană şi apă, iar câteva ore mai târziu, acestea au fost debarcate în siguranţă în Portul Chios şi predate autorităţilor elene, pentru efectuarea procedurilor specifice.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel