Igaş: Restructurăm Poliţia. Poliţistul trebuie să fie în stradă, nu sub birou. Avem un excedent de 4.000 de poliţişti anual

Poliția
Poliția

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a declarat, joi, că, în perioada următoare, va trece la o restructurare a Poliţiei, fiind posibile disponibilizări din rândul poliţiştilor şi jandarmilor şi a arătat că vrea ca poliţistul să fie în stradă şi să nu se mai ascundă în birou.

"În perioada următoare voi trece la o reorganizare a Poliţiei, chiar la o restructurare", a afirmat Igaş, la dezbaterea bugetului MAI în comisiile parlamentare de administraţie.

Traian Igaş a fost întrebat de un deputat PSD despre faptul că preşedintele Traian Băsescu a vorbit de reducerea personalului din sectorul bugetar, menţionând ajustări în Ministerul Finanţelor şi la MAI. Igaş a arătat că în fiecare an sunt 6.000 de absolvenţi pentru a intra în poliţie, iar necesarul este de 2.000, fiind un excedent de 4.000 de persoane anual.

El a spus că MAI are poliţişti peste norma europeană şi că nu sunt bine organizaţi.

"Suntem peste norma europeană în privinţa numărului poliţiştilor. Nu suntem destul de bine organizaţi. În loc să găsim poliţistul pe stradă, îi găsim pe sub un birou", le-a spus Igaş parlamentarilor. El a mai arătat că va rezolva această situaţie, dar are nevoie de timp, adăugând că face în prezent o evaluare a acestei situaţii, iar, până la sfârşitul anului, va spune public care sunt propunerile pe această temă.

Ministrul de Interne a precizat că o parte dintre poliţişti se vor regăsi în poliţia locală.

Întrebat, după audierile din comisii, dacă se vor face disponibilizări în rândul poliţiştilor şi jandarmilor, Igaş a răspuns: "Este posibil".

"Încă facem evaluări, sper ca până la sfârşitul anului să fie definitivată, dar, până atunci, nu aş vrea să fac alte comentarii. Facem evaluări în privinţa realocării unor angajaţi din MAI. Este posibil să avem oameni care să plece din minister. Nu pot să dau o cifră pentru că nu am finalizat evaluarea", a precizat Igaş, citat de Mediafax

El a mai spus că, în principiu, vrea să vadă poliţistul "mult mai mult în stradă" şi să nu se mai permită poliţistului să se ascundă în birou, aşa cum se întâmplă în prezent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel