Hunor: "Politicienii români ne consideră cetăţeni de mâna a doua”

hunor
hunor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor,a declarat într-un interviu publicat de cotidianul maghiar "Nepszabadsag", că oamenii politici din România consideră populația maghiară cetățeni de mâna a doua. De asemenea, președintele UDMR laudă prestația lui Victor Ponta care a dorit să respecte acordul semnat cu UDMR

 „UDMR nu a mai ajuns la guvernare din cauza unor pretenţii formulate faţă de noi după alegeri, despre care nici nu se pomenise până atunci. Ni s-a transmis clar să nici nu încercăm să modificăm articolul din Constituţie care face referire la faptul că România este stat naţional. Pentru noi este inacceptabil acest lucru şi a fost adus în discuţie de liberali doar ca motiv de conflict. La suprafaţă au ajuns şi probleme mai adânci, care au dovedit din nou că o majoritate semnificativă a politicienilor români ne consideră în continuare cetăţeni de mâna a doua şi nu a renunţat la asimilarea naţională.

Este evident că o majoritate semnificativă a politicienilor români nu respectă acordurile scrise dacă nu au nevoie de voturile noastre în Parlament. În astfel de momente sunt capabili de schimbări foarte rapide. Nimeni nu s-a aşteptat că vor strânge două-treimi din mandatele din Parlament, un număr suficient pentru a adopta orice hotărâre”, subliniază Kelemen în interbiul publicat sâmbătă de cotidianul maghiar.

 Despre poziția premierului Victor Ponta față de Uniune, Kelemen Hunor spune că "el nu a vrut să îşi înceapă cariera politică cu nerespectarea unui acord. Pe de altă parte, el a înţeles, ceea ce foarte puţini politicieni români reuşesc, că problemele etnice trebuie eliminate din conflictele politice interne”, consideră Kelemen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel