Hunor, decizie privind moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a spus că va propune parlamentarilor Uniunii să ia parte la dezbaterea moţiunii de cenzură a PNL şi USR împotriva Guvernului Grindeanu, dar să nu participe la vot.

'Mâine (n.r. - marţi) vom lua o decizie, dar pot să spun părerea mea personală. În acest moment, să votezi împotriva moţiunii de cenzură e foarte dificil, dar la fel de dificil este să votezi pentru moţiune de cenzură. Propunerea mea va fi să participăm la dezbatere şi să nu participăm la vot. Dar grupurile (n.r. - parlamentare) vor decide mâine dimineaţă, la şedinţa noastră comună, fiindcă aşa e regulamentul nostru intern. Dar eu cu această recomandare voi merge în faţa grupurilor noastre', a declarat Kelemen Hunor.

El a spus că, în acest moment, nu există posibilitatea de a da jos Guvernul, întrucât coaliţia de guvernare dispune de 54% şi, pe de altă parte, consideră că cei care au iniţiat moţiunea de cenzură au făcut-o pentru a iniţia o dezbatere şi nu pentru a prelua puterea.

'Ok, pică Guvernul: cine va fi premierul propus, ce majoritate va fi, cu ce program de guvernare? Şi aceste lucruri trebuie spuse, dacă, într-adevăr eşti convins că ai puterea şi dacă ai şi scopul precis de a da jos Guvernul. Dacă faci doar o dezbatere şi moţiunea de cenzură este doar un instrument constituţional de a controla Guvernul şi de a mai face o dezbatere, atunci, bineînţeles, lucrurile sunt mult mai simple. Şi eu cred că, în acest moment, cei care au semnat şi cei care au iniţiat moţiunea de cenzură doar la aceste aspecte s-au gândit şi nu s-au gândit şi nu se pregătesc la schimbarea Guvernului', a precizat liderul UDMR. 

[citeste si]

'Eu cred că indiferent de decizia luată de Guvern ieri, în privinţa codurilor, o moţiune de cenzură oricând este binevenită, fiindcă vom avea şansa de a discuta despre statul de drept, despre separarea puterilor în stat, despre tot ce înseamnă aceste aspecte în România anului 2017', a mai spus Kelemen. El a criticat Guvernul pentru decizia de a modifica prin ordonanţă de urgenţă Codul Penal şi Codul de Procedură Penală, pe care o consideră o greşeală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel