Hunedoara: Spitalul Municipal, reabilitat. Finanțare de 23 de milioane

Denisa Zamfir / 11 sep 2018 / 01:59 Salveaza PDF Comentarii
 Spital
Descriere foto: Spital

Spitalul Municipal "dr.Alexandru Simionescu" din municipiul Hunedoara va fi reabilitat termic printr-un contract cu finanţare europeană nerambursabilă în valoare de 23,1 milioane de lei, ce a fost câştigat de Primăria Hunedoara, documentele de finanţare fiind semnate luni, la sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Vest. 

"Prin acest proiect, ne dorim diminuarea costurilor cu încălzirea spitalului, iar din banii economisiţi vrem să facem alte investiţii aici, cum ar fi îmbunătăţirea condiţiilor din spital şi achiziţionarea de aparatură medicală performantă", a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Proiectul de eficientizare energetică a spitalului este finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2010 şi are o valoare de 23,17 milioane lei.

Proiect derulat timp de 42 de luni

Proiectul se va derula pe o perioadă de 42 de luni, din septembrie 2018 până în martie 2022, interval de timp în care sunt prevăzute mai multe lucrări menite să îmbunătăţească performanţa energetică a clădirii. Printre altele, vor fi izolaţi pereţii exteriori, subsolurile, vor fi înlocuite conductele de distribuţie a agentului termic, sistemul de iluminat şi tâmplăria existentă.

De asemenea, vor fi montate sisteme alternative de energie cum sunt panourile solare şi cele fotovoltaice, cu ajutorul cărora se apreciază că vor fi realizate economii la pregătirea apei calde şi, respectiv, la iluminatul interior.

Acesta este cel de-al cincilea proiect finanţat pe fonduri europene câştigat în acest an de Primăria municipiului Hunedoara, din cele 21 de proiecte depuse la ADR Vest.

Suma totală a acestor proiecte este de peste 67 de milioane de euro.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26