Hunedoara: PROTEST spontan la Mina Vulcan din cauza banilor

Salariaţii Minei Vulcan din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) au refuzat să intre în subteran miercuri dimineaţa, timp de trei ore, nemulţumiţi de faptul că acordarea tichetelor de masă a întârziat două săptămâni şi că nu au certitudinea că în acest an vor beneficia de prima de Crăciun prevăzută în contractul colectiv de muncă.

Protestul a fost dezamorsat după ce echipa de conducere a CEH s-a deplasat în sala de apel a minei şi a promis că ambele probleme ridicate de mineri vor fi soluţionate în urma unei întâlniri cu sindicatul, ce este programată în cursul zilei de miercuri.

'Tichetele de masă aferente lunii noiembrie vor fi distribuite joi şi se va discuta cu sindicatele azi (miercuri, n.r.) cuantumul adaosului salarial pentru Crăciun. El este condiţionat de o hotărâre a Consiliului de Administraţie, care trebuie să-i dea undă verde directorului general în acordarea acestui adaos, din cauza problemelor financiare ale CEH', a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele Sindicatului 'Muntele', Petre Nica.

Liderul sindical a explicat că în cazul primei de Crăciun, aceasta ar fi trebuit să fie achitată în bani, însă există şi varianta acordării unor tichete cadou. Valoarea acestora trebuie calculată atent astfel încât să nu fie influenţată de impozitare, a precizat Nica. Anul trecut, minerii au beneficiat de o primă de Crăciun în valoare de 400 de lei. Pe de altă parte, preşedintele Sindicatului 'Muntele' a acuzat conducerea CEH de lipsa unui dialog cu sindicatele, menţionând că protestul de miercuri dimineaţa ar fi putut fi evitat dacă administraţia ar fi răspuns solicitărilor de negociere trimise de partenerul social.

'Există două solicitări către administraţia CEH prin care cerem ca aceste aspecte să fie rezolvate pe calea dialogului. Se pare însă că administraţia aşteaptă să fie chemată, de fiecare dată, în sala de pontaj. Nu vor să înţeleagă că nu sunt mofturi ale liderilor de sindicat, ci este nevoia şi solicitarea salariaţilor de a le fi respectate nişte drepturi', a spus Nica. Liderul sindical a menţionat că nemulţumirile minerilor 'sunt generale' şi nu a exclus ca astfel de proteste spontane să mai aibă loc. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel