EXCLUSIV  Horia Teodorescu, preşedintele CJ Tulcea: Vă dau o veste bună! Am trecut de toate Comisiile cu Legea urbanismului din zona adiacentă Deltei Dunării

Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, a venit la DCNews cu o veste legată de Legea urbanismului.

„Vă dau o veste bună! Am trecut de toate Comisiile cu Legea urbanismului din zona adiacentă Deltei Dunării, în afara Braţului Sfântul Gheorghe, să spun așa, pe zona de terasă, de la Galați, până la Baia, spre Constanța. Regimul construcțiilor se modifică, nu total, ci în limite decente, dar cu posibilitatea de dezvoltare a unor locații turistice eficiente și rentabile, pentru că aici discutăm despre rentabilitate și de calitatea serviciilor pe care le pot oferi aceste locații”, a spus Horia Teodorescu, preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, în cadrul unui interviu acordat DCNews.

Ulterior, Horia Teodorescu a explicat: „În Delta Dunării sunt de acord să păstrăm tradiționalul, rusticul și așa mai departe. Dar pe zona de terasă toată lumea solicită posibilitatea de a avea mai multe locuri de cazare. De ce? Vine un autocar. De obicei, pensiunile sunt limitate la zece, 15, 20 de locuri. Nu poți să faci față unui turism centralizat, civilizat, așa cum regăsim în alte țări. Și, atunci, am spus haideți pe zona de terase, care nu e în interiorul Deltei Dunării, acolo unde lucrurile trebuie să fie strict protejate. În zona adiacentă Deltei Dunării, să încercăm să facem o relaxare a ceea ce înseamnă regimul urbanistic al construcțiilor, dar bineînțeles în zona decenței și a păstrării a specificului tradițional”, a subliniat preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea.

Horia Teodorescu, preşedintele CJ Tulcea, la DC News

În cadrul interviului de la DCNews, Horia Teodorescu a vorbit despre numeroasele proiecte pe care le are. „Ce s-a realizat în județul Tulcea a dus către progresul și dezvoltarea acestui județ pe mai multe componente, agricultură, turism, învățământ, sănătate și așa mai departe. Îmi place să spun un mare adevăr, pentru că, de obicei, sunt mulți care încearcă să se lipească de câte un lucru bine făcut și greu făcut, și mă refer la podul de peste Dunăre de la Brăila la Tulcea. Spun - cu toată responsabilitatea și fără să am niciun fel de rezervă - că județul Tulcea a fost promotorul acestei investiții, de la primele demersuri până la stadiul în care se află în momentul de față. Un stadiu de execuție foarte bun, respectând graficul”, a spus Horia Teodorescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel