Harghita: Inscripție provocatoare. Borboly Csaba a decis acoperirea cu var

Maghiari
Maghiari

 Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, , a acoperit, vineri, cu var, o inscripţie cu mesajul 'ţinutul secuiesc nu există', care a apărut pe peretele unui bloc din Miercurea Ciuc, şi a îndemnat "la calm şi la bună convieţuire". 

Preşedintele CJ Harghita a ţinut o conferinţă de presă în locul unde a apărut inscripţia respectivă şi a susţinut că acest tip de atitudine nu face altceva decât să incite spiritele şi să provoace stări de tensiune între locuitorii judeţului. 

"Consider că acest tip de atitudine este incorectă şi provocatoare, provocările nu fac bine nici românilor şi nici maghiarilor din această zonă. Anul celebrării Centenarului ar trebui să fie caracterizat de colaborare şi înţelegere reciprocă, şi nu de ură şi isterie", a afirmat Borboly Csaba. 

El a acoperit cu var mesajul "ţinutul secuiesc nu există", sub care era trecut numele fostului premier Victor Ponta, cu trimitere la declaraţia pe care acesta a făcut-o în anul 2010, la Topliţa, în calitate de lider al PSD, când a spus că "ţinutul secuiesc nu este România pentru că ţinutul secuiesc nu există". 

Preşedintele CJ Harghita a punctat că "această zonă există", iar românii şi maghiarii de aici convieţuiesc paşnic. 

"Contrar celor afirmate, această zonă există, este locuită de o populaţie majoritar maghiară, iar aici convieţuiesc paşnic românii şi maghiarii. Trebuie să avem o atitudine pozitivă faţă de aceste provocări menite să creeze stări de tensiune", a spus Borboly. 

O altă inscripţie cu un mesaj considerat jignitor la adresa Ungariei a apărut zilele trecute în Miercurea Ciuc, dar a fost deja acoperită cu var, preşedintele CJ îndemnându-i pe locuitorii oraşului să adopte o atitudine asemănătoare, dacă se vor confrunta cu situaţii similare. 

Borboly consideră inadecvate aceste acţiuni, având în vedere faptul că guvernul din Ungaria derulează programe ample de finanţare în această zonă, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel