Guvernul britanic calcă decizia primarului Londrei de a refuza o Sferă ca în Las Vegas, dar ar putea fi prea târziu

Foto: Harold Litwiler
Foto: Harold Litwiler

Un ministru cere explicații primarului Londrei pentru decizia de a respinge un proiect de investiții.

Ministrul locuințelor din Marea Britanie, Michael Gove, a decis să revizuiască decizia primarului Londrei de a respinge autorizația de construcție pentru un imens complex de divertisment de tipul celui Las Vegas, potrivit The Guardian. Primarul Sadiq Khan a refuzat în primă fază o construcție de tipul Sferei MSG de 21.000 de locuri și 90 de metri înălțime din Stratford, estul Londrei.

Cererea asociată pentru autorizația pentru publicitate va fi, de asemenea, decisă de miniștri. Gove a anunțat într-o scrisoare adresată London Legacy Development Corporation (LLDC) că va exista o anchetă locală privind cererea de planificare.

Compania Madison Square Garden (MSG) dorea să construiască centrul de spectacole în formă de sferă în Stratford, cu planuri de a-l ilumina pe exterior și de a avea cel mai înalt ecran LED din lume, împreună cu sisteme de sunet imersive pentru a găzdui concerte, spectacole și evenimente sportive. Dar Khan a decis luna trecută, ca răspuns la o cerere de planificare din partea MSG, cu sediul în New York, că sfera nu-și are locul în capitala Marii Britanii.

Ce argumente a avut Khan

Primarul laburist a spus că locul ar provoca „o intruziune semnificativă a luminii, rezultând o vătămare semnificativă a perspectivei proprietăților învecinate, un detriment pentru sănătatea umană și o vătămare semnificativă a amenității generale de care se bucură rezidenții în propriile lor case”. Acesta a continuat să spună că ar fi „voluminos” și „excesiv de dominant” și că nu ar „constitui un design bun și durabil”.

Funcționarii din minister au spus că nu ar fi potrivit să comenteze propunerea, deoarece cererea urmează să fie decisă de un ministru în viitor. Sphere Entertainment, o companie soră a MSG, a sugerat că nu mai are niciun interes în a construi un loc în Londra, în ciuda intervenției lui Gove.

Un purtător de cuvânt al companiei a spus: „Întregul proces de planificare de cinci ani a fost deturnat de primar și de raportul său fals de ultim moment. Londonezii ar trebui să fie îngrijorați că nu vor beneficia de acest proiect inovator și alții care doresc să investească în Londra ar trebui să fie cu siguranță precauți. Acțiunea lui Gove, deși laudabilă, ne pare totuși tot cam același lucru și nu putem continua să participăm la un proces care poate fi atât de ușor subminat de vânturile politice. Așa cum am spus anterior, ne vom concentra asupra multor orașe cu viziune de viitor.”

Terenul era o parcare în 2012

Terenul de 2 hectare a fost cumpărat de MSG după ce a fost lăsat gol de când a fost folosit ultima dată ca parcare temporară pentru autocare în timpul Jocurilor Olimpice din Londra din 2012.

MSG a spus că mii de locuri de muncă ar fi fost create dacă arena, modelată după o clădire similară din Las Vegas, SUA, ar fi fost aprobată. Un purtător de cuvânt al lui Khan a spus: „Londra este deschisă investițiilor din întreaga lume și Sadiq vrea să vadă mai multe locuri de divertisment de clasă mondială, ambițioase și inovatoare în orașul nostru.

Ca parte a examinării cererii de planificare pentru sfera MSG, primarul a văzut dovezi independente care arată că propunerile actuale ar avea ca rezultat un impact negativ inacceptabil asupra rezidenților locali.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel