Guşă comentează vizita lui Macron: Joc sofisticat

În contextul întâlnirii dintre Emmanuel Macron şi Klaus Iohannis, consultantul politic Cozmin Gușă spune că, la nivel diplomatic, această vizită confirmă rolul de negociator important al preşedintelui României. 

"Această vizită, la nivel diplomatic, confirmă rolul de negociator important al lui Klaus Ioannis. Pentru Iohannis este confirmarea statutului pe care l-a câștigat pe peluza de la Casa Albă", a spus, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, Cozmin Gușă.

În opinia sa, "suntem beneficiarii unui joc sofisticat care, însă, nu ne aparține, prin obiectivele militare pe care Macron le-a identificat și le-a stabilizat azi în România, un joc care nu este rău pentru România, cu condiția să fim activi".

Franța, "din punct de vedere economic, merge pe burtă. A pierdut multe piețe. Încearcă, prin apariția acestui copil teribil - Emmanuel Macron - să reusească să câștige câmpuri diplmatice din punct de vedere economic", explică Gușă, adăugând că "pe harta lor de interese se așază și România, cu avantajul geopolitic important de dublă-frontieră UE și NATO, cu potențial militar la Marea Neagră, cu calitatea culturală a francofoniei și cu o tradiție importantă a relaționării".

"Nu se discută doar de elicoptere franțuzești, ci se discută și de elicoptere americane. România-și îndeplinește parteneriatul doar cu SUA; Franța este mult mai relevantă. Relația cu partea euroasiatică este una foarte consistentă. Nu știm ce va negocia Macron cu Putin referitor la ofensiva sa diplomatică din România și Bulgaria. Jocul devine extrem de complex pe teritoriul nostru prin apariția Franței", a mai spus Gușă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel