Urmărește emisiunea live


EXCLUSIV  Guido Ceronetti despre terorism şi rolul femeii

Scriitorul, memorialistul și publicistul Dan Ciachir, într-o declaraţie pentru DC News, a vorbit despre interviul acordat de filosoful italian Guido Ceronetti.

„În ziarul „La Stampa" de pe 24 august, bine-cunoscutul scriitor şi filosof italian Guido Ceronetti dă un scurt interviu cu prilejul împlinirii vârstei de 90 de ani marelui cotidian torinez. În acest text îl pomeneşte şi pe Cioran, care i-a fost maestru, şi spune că cea mai frumoasă bucată literară pe care a citit-o vreodată este pericopa Vremea tuturor lucrurilor din „Ecclesiast".

Rugat, de asemenea, să definească rolul femeii, răspunde lapidar: „Femeia este poarta visurilor". Desigur, nu putem uita, totodată, că şi parcele sunt tot femei. Iar la surprinzătoarea întrebare care sunt, potrivit lui Guido Ceronetti, rădăcinile terorismului, acesta răspunde: „Terorismul a crescut în interiorul Partidului Comunist Italian, este înscris în arborele său genealogic, în rădăcina sa leninistă, Lenin fiind Robespierre-ul rus", a transmis, într-o declaraţie în exclusivitate pentru DC News, Dan Ciachir.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel