Guantanamo. Primul deținut TRANSFERAT, în mandatul lui Trump

Al Jazeera: Document-bombă despre practicile din Guantanamo
Al Jazeera: Document-bombă despre practicile din Guantanamo

 Statele Unite au anunţat miercuri că au transferat un deţinut de la Guantanamo în ţara sa natală, Arabia Saudită, unde va executa restul unei pedepse de 13 ani închisoare, informează DPA şi AFP. 

Ahmed Mohammed Ahmed Haza al Darbi este primul deţinut care părăseşte închisoarea militară americană din Cuba în timpul preşedinţiei lui Dohald Trump, menţionează agenţia citată. Sauditul era închis din 2002 pentru participarea la un atentat cu bombă împotriva petrolierului francez Limburg.

Departamentul Apărării Statelor Unite precizează că al Darbi şi-a recunoscut vinovăţia în faţa unei comisii militare, în 2014, şi a renunţat să îşi exercite dreptul la recurs. Secretarul apărării, James Mattis, a informat Congresul SUA despre intenţia de a efectua transferul. 

40 de deținuți la Guantanamo 

Pentagonul a făcut cunoscut că la Guantanamo se mai află în prezent 40 de deţinuţi. Preşedintele Donald Trump a decis în ianuarie folosirea în continuare a închisorii din baza Guantanamo a marinei militare a SUA, unde deţinuţii nu beneficiază de aceleaşi drepturi ca în închisorile de pe teritoriul american.

Peste 800 de suspecţi de terorism au fost încarceraţi la "Gitmo" după atentatele de la World Trade Center din New York, din 11 septembrie 2001, în timpul mandatului preşedintelui american George W. Bush. Predecesorul lui Trump, Barack Obama, nu a reuşit să îşi onoreze promisiunea de a închide acest centru de detenţie, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel