Grindeanu, detalii despre propunerea Rovanei Plumb

Premierul Sorin Grindeanu a declarat miercuri că prin nominalizarea Rovanei Plumb ca ministru delegat al Fondurilor Europene s-a dorit întărirea echipei guvernamentale într-un domeniu esențial.

"Am vrut să întărim echipa prin cooptarea unui membru de partid cu greutate politică, cu experiență în gestionarea unui minister, astfel încât obiectivele îndrăznețe pe care le avem — spre exemplu, în anul 2017, 5,2 miliarde de euro — să le atingem. (...) Am considerat necesar pentru a da mai multă forță acestui domeniu esențial pentru noi să atragem în echipa guvernamentală (...) un om care are experiență, un om care știe să deblocheze anumite lucruri și care are, așa cum vă spuneam, acea greutate politică necesară pentru a face aceste lucruri mai repede. Suntem în contratimp", a afirmat Sorin Grindeanu, într-o conferință de presă la finalul ședinței Comitetului Executiv Național al PSD.

El a precizat că în echipa care gestionează Fondurile Europene va rămâne în continuare și Mihaela Toader, actualul ministru delegat pentru Fonduri Europene.

Premierul și-a cerut scuze, ironic, pentru o afirmație făcută cu o zi în urmă la Ministerul Transporturilor, potrivit căreia Guvernul Cioloș a absorbit pe exercițiul financiar 2014 — 2020 "zero fonduri europene". "Îmi cer scuze, anul trecut, în 2016, pe exercițiul bugetar 2014 — 2020, Guvernul Cioloș nu a atras zero fonduri, ci 0,04. Îmi cer scuze, sunt datele la zi, asta ca să fim cât se poate de clari", a precizat Grindeanu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel